20 / 04 / 2024

Kira yardımı kimlere yapılacak?

Kira yardımı kimlere yapılacak?

Kabine toplantısı sonrası milyonlarca iş yeri sahibinin merak ettiği 'kira yardımı'nın detayları belli olmaya başladı. Peki kira yardımı kimlere yapılacak? İşte tüm merak edilenler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası esnaflara yapılacak kira yardımı ile ilgili detayları paylaştı. Peki esnaf kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı kimlere yapılacak? Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek? İşte merak edilen her şey...

Toplantı sonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.'' dedi.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresinin 1 Haziran tarihine kadar uzatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' açıklamasında bulundu.

Kira yardımı kimlere yapılacak?

Milyonlarca kişi ''Kira yardımı kimlere yapılacak?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre, iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine yapılacak. 

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön