18 / 04 / 2024

Esnafa kira yardımı

Esnafa kira yardımı

Milyonlarca esnaf pandemi nedeniyle hükümet tarafından esnafa verilen kira desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. 

Eskişehirli esnafın kira isyanı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan esnaf kirasını bile ödeyemeyecek duruma geldi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  İcra ve iflas yok!

Esnafa nefes olacak faizsiz krediden, ödeme ertelemelerine kadar birçok kalemde gerçekleşecek olan destek paketinin detayları belli oldu...

Şanlıurfa'da esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Şanlıurfa’ya bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kent esnafının kira ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

Tosya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Kastamonu Tosya Belediyesi, pandemi döneminde kepenklerini indiren esnaftan kira ücreti almayacağını açıkladı. 

Esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Koronavirüs vakalarının Türkiye’de ilk görüldüğü süreçten bu yana en çok etkilenen küçük esnaf zor günler geçiriyor. Esnafların kira problemleri devam ediyor.

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

Esnafa kira desteğinde yeni fırsat!

Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler yaşayan esnaf için destek başvurularında son gün 31 Mart 2021 olarak açıklandı. 

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf kira ve gelir kaybı desteği için başvuruların yeniden alınacağını duyurdu.

Mustafa Varank: Kira desteği ile esnafımızın yanındayız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, AK Parti Kilis İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada kira desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 kira indirimi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda mülkiyeti belediyeye bağlı kiracılar için kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. 

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 2021 yılı ilk meclis toplantısında belediyeye ait mülkler için kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. 

Veli Ağbaba'dan kira yardımına eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kırşehir İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada hükümet tarafından verilen kira yardımımın yetersiz olduğunu dile getirdi. 

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak!

 Nilüfer Belediyesi 2021 Ocak ayı Meclis toplantısından iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmamasına karar verdi. 

Bursa İnegöl Belediyesi kira ödemelerini erteledi!

Bursa İnegöl Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı karar ile belediyeye ait iş yerleri için kira ödemelerini 3 ay boyunca erteledi.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödeme tarihi, başvuru yapan esnafların gündeminde. Başvuru süreci 31 Mart 2021'e kadar uzatılan gelir kaybı desteği ve kira yardımı, değerlendirmelerin bitirilmesiyle beraber ödenecek.

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, sorunlarını anlattı. Bulut, "Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil" dedi.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak?

Ticaret Bakanlığı, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı için değerlendirmelerin yapıldığını açıklamıştı. Milyonlarca esnaf şimdilerde kira yardımının ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

Esnafa kira yardımı ödemeleri başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemelerinin bugün başladığını söyledi.

Kira yardımı kimlere verilecek 2021? 

1000 TL esnaf desteği ve 750 TL kira yardımı için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından esnafa kira yardımı müjdesi geldi. Peki esnaf kira yardımı kimlere verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler...

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nden esnafa 1000 TL kira yardımı!

Balıkesir Karesi Belediyesi pandemi boyunca kepenk indiren esnafa 1000'er TL kira yardımı yapacak.

Esnafa kira yardımından vergi alınacak mı?

Devletin vatandaşlarına yaptığı mali transferler karşılıksız verilir. Dolayısıyla bu yardımların vergiye tabi tutulmaması gerekmekte. Vergiye tabi tutulması amaçla bağdaşmaz. Peki esnafa verilecek kira yardımı vergiye tabi tutulacak mı? İşte detaylar...

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa verilecek olan kira yardımı ile ilgili başvuru süreci belli oldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

2021 kira yardımı ne kadar?

2021 yılında iş yeri sahipleri ve esnafa yapılacak kira yardımının detayları belli oldu. Peki 2021 kira yardımı ne kadar, 2021 kira yardımından kimler yararlanacak? İşte merak edilen her şey...

Esnafa kira yardımı ne kadar yapılacak?

Kira yardımı ödemeleri sürüyor. Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik anlamda zorluk çeken işletmelere devlet tarafından kira yardımı sunulacak. Kira yardımı genelgesi 81 ilin valiliklerine iletilirken, işletme sahipleri kira yardımı başvurusuyla ilgili detayları araştırıyor. 

Esnafa kira yardımı Haberi

Esnafa kira yardımı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda zor zamanlar geçiren esnafa verilecek kira desteği için başvurular sona erdi. Sabah'ta yer alan habere göre; binlerce esnaf  binlerce esnafın yararlandığı bu ödeneğin Mayıs ayına ait ödemelerinin başlayacağı tarihi merak ediyor. 

Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnafa 1000 TL gelir desteği ve 750 ile 500 TL arasında kira desteği sağlanacak. Üç büyük şehirde 750 TL kira desteği sağlanacak iken diğer şehirlerde 500 TL kira yardımı yapılacak. 

Tam kapanma döneminde zor zamanlar geçiren esnaflara verilen kira ödemelerinin tarihi için henüz tarih açıklaması yapılmadı. Ödemelerle ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Ödemelerin kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı...