24 / 04 / 2024

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

REM Esnaf Barometresi Raporu Nisan 2021 dönemi sonuçları yayınlandı. Buna göre, esnaf daha fazla yardım bekliyor. Esnaflar, salgın sürecinde kira yardımı ve vergi istisnaları talep ediyor...



REM Esnaf Barometresi Raporu Nisan 2021 dönemi sonuçları yayınlandı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; REM Esnaf Barometresi Raporu'na göre, esnafın aşı olma eğilimi yüzde 58’den yüzde 70’e çıktı. 

Esnaf, en çok temasta bulunan kişiler odluklarına dikkat çekerek aşıda öncelik tanınmasını istiyor. Bunun yanı sıra, REM People tarafından yayınlanan sonuçlara ilişkin açıklamalarda bulunan REM People’ın CEO’su Bülent Peker, “Nisan ayı itibarıyla esnafın kapanmalar nedeniyle her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu gördük. Salgında borçlarını öteleyen esnaf desteklerin daha kalıcı olmasını istiyor. Salgın sürecinde kan kaybeden esnafın umudu azalmaya devam ediyor. Verilecek hibe desteği, kira yardımı ve vergi istisnaları talep ediyorlar” diye konuştu. 

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

Daha fazla destek istiyorlar

Kovid-19 pandemisinin başında zorunlu borçları ertelenen esnafın, yeniden karşı karşıya kaldığı faizli borçlarla endişeleri artıyor. 

Esnaflardan daha etkili kira yardımı talebi!

Bu sebeple sunulan desteklerin daha etkin ve kalıcı olmasını isityor. Tam kapanma kararı alındığına ancak evlerde duran vatandaşa maddi destek yapılmadığını düşünen bakkal esnafı; hibe, kira yardımı, vergi alınmaması gibi etkisi daha fzla olan desteklerde bulunulmasını talep ediyor.

Esnafa kira desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!


Geri Dön