16 / 12 / 2025

ev alırken dolandırılmamak için ne yapmalı

ev alırken dolandırılmamak için ne yapmalı

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı. Müteahhit bir projeye başlarken firması adına arsa sahipleriyle anlaşıyor. Projeyi satışa çıkarırken yeni bir firma daha kuruyor. Hem arsa sahibiyle anlaşma yapan şirketi üzerinden hem de yeni firması üzerinden aynı evi iki ayrı kişiye satıyor. 

Ev alırken kelime oyunlarının gazabına uğramamak için dikkat etmeniz gereken metrekare tanımları!

Düz Yatırımcı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev alırken kelime oyunlarının gazabına uğramamak için dikkat etmeniz gereken metrekare tanımlarını açıkladı.

Ev alırken kontrol edilmesi gereken 7 belge!

61,4 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev alırken kontrol edilmesi gereken 7 belgeyi açıkladı.

Konut fiyatları yerinde durmuyor! 1.5 yıl önce 5 milyon TL'ye 3+1 ev alırken, şimdi sadece 1+1 alabilirsin...

Konut fiyatları her geçen sene rekor artışa imza atıyor. 1,5 yıl önce 3+1 evler 5 milyon TL'ye satılırken şimdi bu fiyata sadece 1+1 ev alınabilir.

Ev alırken veya kiralarken dikkat edilmesi gereken 10 önemli ayrıntı!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, vatandaşları ev alırken veya kiralarken dikkat etmeleri gereken on önemli ayrıntıyı açıkladı.

E-Devlet üzerinden tapu dolandırıcılığına dikkat!

Mülk sahiplerinin kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, başkalarına ait tapuları satış, ipotek veya devir işlemleriyle ele geçirebiliyor. 

Sosyal medyadan bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların oyununa gelmeyin!

Diyarbakır'da , sosyal medya üzerinden bungalov ev kiralama ilanları verilerek 105 kişinin 636 bin 893 lira dolandırılması üzerine çalışma başlatıldı.

Ev alırken sorulması gereken 10 kritik soru!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev alırken  sorulması gereken 10 kritik soruyu açıkladı.

Ev alırken dolandırılmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda ev alırken, dolandırılmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Arsa yatırımında 'Üç harfli firma' uyarısı! 'Alırken kazanın' diyen uzman isim açıkladı! 10 katına arsa satılıyor...

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin arsa yatırımcılarını 'alırken kazanın' diyerek 3 harfli dolandırıcılara karşı uyardı.

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 25 madde!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev alırken dikkat edilmesi gereken 25 maddeyi açıkladı. 

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan 7 maddede açıkladı!

Ev alırken görünenden çok görünmeyen özelliklere önem verilmesi gerektiğini söyleyen İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan dikkat edilmesi gereken 7 kritik maddeyi açıkladı.  

Kiracılı ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 madde belli oldu! Konut sahibi olmak isteyenler hemen baksın!

Kiracılı ev satın alınırken dikkat edilmesi gereken 6 madde belli oldu. Peki içinde kiracı olan ev alırken neye dikkat edilmeli? 6 maddede kiracılı ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gerekenler 6 maddede tüm detaylarıyla!

Konut satışlarının rekor üstüne rekor kırdığı şu günlerde Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda yeni ev alırken hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

ev alırken dolandırılmamak için ne yapmalı Haberi

ev alırken dolandırılmamak için ne yapmalı

Bugüne kadar farklı birçok konut mağduriyeti yaşandı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, maketten satıp kaçan, inşaatı yarım bırakan, taahhüt ettiği gibi teslim etmeyen bazı firmalar oldu. Son dönemlerde ise yeni bir yöntemle ev alan vatandaşın dolandırıldığı ortaya çıktı. Müteahhit aynı proje için 2 ayrı şirket kuruyor. Projeyi yapacağı arsanın sahibiyle anlaşmayı şirketi üzerinden yapıyor. Ama o projedeki konutların satışı için ikinci bir şirket daha kuruyor. Bu iki şirket arasında herhangi bir bağ yok gibi görünse de ikisi de aynı iş için çalışıyor. İki firma aynı evi farklı kişilere satıyor ve vatandaşlar da bu durumu tapuda anlıyor. Veya firma inşaatı yarım bırakıp sırra kadem basıyor. Bu kez de vatandaş evi aldığı firmayla inşaatı yapan firma farklı olduğu için yeni bir...