19 / 04 / 2024

ev bahçesi havuz ölçüleri

ev bahçesi havuz ölçüleri

İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

Güngören'deki tarihi stadyum millet bahçesi oluyor!

Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan Güngören'deki 15 Temmuz Şehitleri Tesisleri Yahya Baş Stadyumu, ilçedeki ilk millet bahçesi olacak. Millet bahçesi için çalışmalara başlandı...

Güngören Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksit ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Güngören Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi geliyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek.

Güngören Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye bastı.

TOKİ’nin 15 stadyumu Millet Bahçesi oluyor!

Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile TOKİ düğmeye bastı. TOKİ’nin 15 stadyumu Millet Bahçesi olacak. 

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'da bulunan askeri alan Millet Bahçesi oluyor. Proje kapsamında kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yer alacak.

Türkiye'nin ilk millet bahçesi Antalya'da olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel:"Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi'nin de içinde bulunduğu 137 dönümlük alan, Türkiye'nin ilk millet bahçesi olacak" diye açıklama yaptı. 

Türkiye'ye örnek model Kabalı Meyve Bahçesi!

Türkiye'de tarım sektörünün en önemli sorunlarından tarım arazilerinin aile bireyleri arasında bölünmesi nedeniyle sürekli küçülmesi oluyor. Bu soruna karşılık uygulanması gereken model ise Kabalı Meyve Bahçesi olarak belirtiliyor...

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 

Gebze Askeri Kışlası Millet Bahçesi oluyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Askeri Kışlası'nın Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Millet Bahçesi yanına dev fuar alanı yapılmalı!

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile bölgede çoğunlukla uçak yolcularına hizmet veren 62 otelin geleceği düşünülüyor.  Atıl kalma endişesi yaşayan oteller Millet Bahçesi’nin yanı sıra bölgeye dev bir entegre fuar alanı yapılmasını önerdiler.

Zeytinburnu Millet Bahçesi işte böyle olacak!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Askeri lojmanların yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu. Dev proje işte böyle olacak...

Menderes Türel'den Millet Bahçesi müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılara millet bahçesi müjdesi verdi.

ev bahçesi havuz ölçüleri Haberi

ev bahçesi havuz ölçüleri

Evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

Bir evin bahçesine havuz yapılabilmesi için, öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat izni alınması gerekiyor. Bilindiği üzere İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor.


Aksi halde, imar planına göre inşaatına izin verilmeyen; ancak buna rağmen inşa edilen havuzlar alınacak karar ile yıktırılabiliyor. 


İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları ruhsata tabi olmadığı, yapıların arka bahçe mesafesinde 1.80 metre derinliğinde yapılan yüzme havuzunun ruhsata tabi olduğu ve imar planı koşullarına göre inşaat ruhsatı mümkün olmadığı anlaşıldığından, dava konusu yüzme havuzunun yıktırılmasında mevzuata aykırılık bulunmadığı hakkında dava karar örneği aşağıda yer alıyor:


Temyiz İsteminde Bulunan : 1- ...

Vekili : Av. ...

2- (Müdahil) ...

Vekili : Av. ...

Karşı Taraf...