08 / 05 / 2024

ev satarken işlemler

ev satarken işlemler

Ev satmaya karar verenler için dikkat edilmesi gerekleri anlattık. Satmaya karar verdiğiniz konut için şartları belirlemek ve uygun değer biçmek büyük önem taşıyor. 

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev almak için kullandığımız faizli kredi ile geleceğimiz kararıyor!

Birileri evine ekmek götüremezken birilerinin dolapları ağzına kadar dolu olduğu, ev almak için faizli kredi ile geleceklerin karardığı, ortadadır.

Miras yoluyla kalan evlerde yasal işlemler nelerdir?

Vefat eden bir kimsenin bıraktığı mal varlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras yoluyla kalan evlerde yasal işlemler nelerdir?

Bomonti artık lüks projelere ev sahipliği yapıyor!

İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy ile Taksim’e yürüme uzaklığında olan Bomonti 15 yıl önce sanayi alanları içinde yer alıyordu. Şimdilerde lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Bomonti şehrin en lüks semtlerinden biri oldu. 

Ev satarken de alırken de dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından oya Armutçu bugün köşesinde "Ev satarken dolandırılmayın" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Ters ev ziyaretçi akınına uğruyor!

Türkiye'nin ilk ters evi ziyaretçi rekoru kırıyor. Ters ev, yeni iç dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Ters eve giriş ücretinin 15 TL.

İşte gayrimenkul alımındaki yasal işlemler!

Gayrimenkul aldığımızda yapılması gereken işlemler sizler için araştırıldı. Yasal işlemler arasında rayiç bedelinin belirlenmesi, tapu harcının yatırılması, gerekli evrakların hazırlanarak tapuya başvurulması gerek.

Ev alabilmek için bekaretini 9 milyon TL'ye sattı!

18 yaşındaki Rumen vatandaş Alexandra Kefren, bekaretini ev alabilmek için Hong Konglu bir iş adamına yaklaşık 9 milyon TL'ye sattı. İşte Alexandra Kefren'in ilginç hikayesi...

Ev almak için zaman kaybetmeyin!

Referamdum sonra konut fiyatlarını artacağını dile getiren inşaat dünyasının temsilcileri, “Konut almayı düşünenler bu süreci iyi değerlendirmeli ve ev almak için zaman kaybetmemelidir” dedi

Ev almak için referandumu beklemeli mi? Beklememeli mi?

Referanduma sayılı günler kaldı. Gayrimenkul sektörü ve emlak piyasasında referandum sonrası nasıl değişiklik olacağı herkesi meraklandırıyor. Tebernüş Kireçci ''Ev almak için referandumu beklemeli mi? Beklememeli mi?'' sorusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı.

Ceylan: Bugüne kadar 50-60 ev değiştirdim!

Doğa ile iç içe yaşamayı tercih eden ünlüler kervanına Ceylan da katıldı. Bugüne kadar 50-60 ev değiştirdim diyen Ceylan, İstanbul'dan gideceğini söyledi.

Yasemin Masis: 7 ev değiştirdik!

İç Mimar Yasemin Masis ille eşi Dikran Masis İstanbul Anadolu Yakası'ndaki 4 katlı villalarında rahat bir yaşam geçiriyorlar. Yasemin Masis, ''Buraya gelene kadar 7 ev değiştirdik'' dedi.

ev satarken işlemler Haberi

ev satarken işlemler

Gayrimenkul yatırımları büyük bedeller ödeyerek yapılan yatırımlar. Bu nedenle sadece alırken değil satarken de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Ev satarken dikkat etmeniz gerekenleri adım adım anlattık....

Gerçek değeri belirleyin

Ev satarken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Satmak istediğiniz konutunuzun fiyatını gerçekçi olarak belirlemeniz zarar etmemenizi ve satışın hızlanmasını sağlar. Fiyatlandırma yaparken gayrimenkul değerleme uzmanlarının kullandığı “aylık kira bedeli” ve  “muadili ev” yöntemlerini kullanabilirsiniz. 

Birden çok satış ilanı verin

Satmak istediğiniz konutunuzu bireysel müşteriler için ücretsiz olan sitelerde yayınlayın. Daha çok kitleye ulaşmasını sağlayarak evini en hızlı ve en iyi fiyata satabilirsiniz. 

Şartları değerlendirin

Satmak istediğiniz ev için fiyat ve şartları kıyaslayın. Evinizi şartlarınızı tam olarak karşılamayacak kişilere göstermeyin. Ev için aranmanız durumunda alıcının ne istediği ve hangi şartları taşıdığını sormanız çoğu alıcıyı önden çok...