27 / 04 / 2024

Ev almak için 6 neden!

Ev almak için 6 neden!

İnşaat maliyetlerinin konut fiyatlarına yansımadığı şu dönemde konut almak en uygun dönem olarak görülüyor. İşte bugünlerde ev almak için 6 neden...



Artan inşaat maliyetlerine rağmen konut fiyatları yerinde sayıyor. Konut almak için en uygun dönem olduğunu belirten uzmanlar fiyatların yakın dönemde artacağını söylüyor. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut fiyatlarının yanı sıra devletin konut alıcısına sağladığı teşvik ve yeni düzenlemeler, “Şimdi ev almanın tam zamanı’ dedirtiyor. Özellikle oturmak için ev almak isteyenlerin bu dönemi kaçırmaması gerekiyor. 

Konut üreticileri, yükselen döviz kuru ve faize paralel olarak artış gösteren  inşaat maliyetlerinin henüz konut fiyatlarına yansımadığını belirtiyor. Bitmiş konut stokunun geçmişte görülmediği kadar fazla olması da sektörde tam bir alıcı pazarı oluşturuyor. Bugünlerde ev almak için 6 neden...

1- FİYATLAR UYGUN

Konut maliyetlerinin henüz fiyatlara yansımamış olması yatırımcılara büyük bir avantaj sunuyor. Uzmanlar yeni projelerin artan maliyetler dolayısıyla bu kadar uygun fiyatlarla satılmayacağını, ev alanların kısa sürede kazançlı çıkacağını belirtiyor.

2- TAPU HARCI İNDİRİMİNE DEVAM

2017 yılının Mayıs ayından beri uygulanan tapu harcı indirimi 31 Mart 2019 tarihine kadar uzatıldı. Normalde binde 20 olarak alınan tapu harcı indirimle binde 15 olarak alınıyor. Hem alıcıdan hem de satıcıdan alınan tapu harcı 500 bin liralık bir ev için 7 bin 500 lira düşmüş oldu. 

3- KDV İNDİRİMİNDEN YÜZDE 10 KAR

Konut sektörüne yönelik katma değer vergisi (KDV) indirimi de 3 ay uzatıldı. Buna göre, KDV oranları 31 Mart 2019'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. 500 bin liralık bir evde 50 bin lira alıcının cebinde kalacak.

4- EMLAK KOMİSYON ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl konut sektörünü hareketlendirmek için başlatılan teşviklerden biri de alım satım komisyonlarının yüzde 6'dan yüzde 4'e düşürülmesi oldu. Eskiden satış bedeli üzerinden alıcı yüzde 3, satıcı yüzde 3 komisyon öderken bu oran her iki taraf için de yüzde 2 olarak belirlendi. 500 bin liralık bir evin komisyonu 10 bin lira düştü.

5- KONUT HESABINA DEVLET KATKISI ARTTI

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısı 25 bin liraya çıkarıldı. Konut hesabı açanlar, tasarruf ettikleri para oranında devlet katkısı alıyor. Uzun vadeli bir teşvik olan konut hesabını, konutu almadan en az 3 yıl önce açtırmak ve en az 3 yıl boyunca hesaba düzenli ödeme yapılması isteniyor.

6- 0.98'LİK KONUT KREDİ FAİZİ CAZİP

Kamu bankaları tarafından başlatılan İş Bankası ile Kuveyt Türk'ün de destek verdiği kampanya kapsamında üretici firmalardan ev alanlar için, 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredilerinde yüzde 0,98 faiz oranı uygulanıyor.  0,98 faiz oranıyla 10 yıllık vadede kredi alan konut alıcısının toplam karı 470 bin lirayı geçiyor. Aylık taksitler ise 11 bin lira ile 7 bin 100 lira arasında değişiyor.
 

Konut fiyatlarının en yüksek olduğu 10 ilçe!

Ev almak mı kiralamak mı?

40 bin TL peşinatla ev fırsatı!


Geri Dön