28 / 03 / 2024

evde elektrik üretimi

evde elektrik üretimi

Bodrum'da evine 685 TL elektrik faturası gelen Elektrik Mühendisi Yaşar Aksöyek güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı. Şimdiki hedefi ise 500 milyon TL'lik Bodrum projesini hayata geçirmek

Hacer Şekerci: Çevresel sorunlar yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini artırıyor!

Dünyada temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi için yeni teknolojilerin üretim süreci giderek hız kazanırken, ülkemizde rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklarından enerji üretimi için ortam oluşturuluyor.

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Elektrik fiyatları artınca fabrikalar üretimi durdurdu

Hollanda basınında yer alan haberlere göre ülkedeki bazı çinko, alüminyum ve demir fabrikaları artan elektrik fiyatlarıyla başa çıkamadıkları gerekçesiyle üretimi azaltma veya tamamen durdurma kararı aldı.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Elektrik zammıyla gıda fiyatları katlanabilir!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, yaptığı açıklamada elektrik zammının tarımsal üretimi durma noktasına getirdiğini belirterek, “Yeni bir tarife oluşturulmaması durumunda bu artışlar gıda fiyatlarının katlanmasına neden olacak” dedi.

Şubat ayının ilk zammı geldi! Doğalgaza yüzde 14 zam!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgazda, Şubat'ta elektrik üretimi amaçlı tarifeye yüzde 14'lük zam yapıldı. 

evde elektrik üretimi Haberi

evde elektrik üretimi


Bodrum'da evine gelen yüksek elektrik faturasını ödemekte zorlanan elektrik mühendisi, evinin çatısına kurduğu panellerle elektrik üretmeye başladı. 15 yıldır ilçede hayatını sürdüren Elektrik Mühendisi Yaşar Aksöyek, 26 Ocak 2013'te evine 685 TL elektrik faturası gelince kendi elektriğini üretmeye karar verdi. 


Elektrik enerjisi üretmek için araştırma yapan Aksöyek, 10 güneş paneli alarak evinin çatısına yerleştirdi. Güneş panelleriyle kurulan bir sistem sayesinde evinde elektrik üreten Aksöyek, artık evinin elektriğinin büyük bir kısmını güneşten sağlıyor.  


Aksöyek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede güneş enerjisinden elektrik üretimini yangınlaştırmak istediği söyledi. 


İlçedeki evlerinin çatılarına paneller kurarak elektrik enerjisi üretimi yapılabileceğini ifade eden Aksöyek, "Evime 26 Ocak 2013'te 685 TL elektrik faturası geldi. Yüksek elektrik faturası oldukça canımı sıktı. Hatta ekonomik yönden beni zorladı da. İkinci bir yüksek elektrik...