24 / 04 / 2024

Eve haciz gelebilir mi

Eve haciz gelebilir mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Ödemezseniz haciz gelebilir! MTV’de son 4 gün, kaçırmayın!

Aracı olanların yılda iki kez ödediği MTV Vergisi’nin ilk taksit ödemesinde süre dolmak üzere. Taksit ödemesi en geç 31 Ocak Salı günü  ödenmediği takdirde, ceza ile karşı karşıya kalmak söz konusu.

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Eve haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Emeklilerin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Tedbirleri ihlal edenler dikkat! Evinize haciz gelebilir!

İzmirli Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Covid-19 tedbirlerinin ihlali nedeniyle verilen cezaların ödenmemesi halinde, faiz işlemeye başlayacağını söyleyerek uyarılarda bulundu. Çetinkaya, "Daha sonrasında gayrimenkul ve menkullere haciz gelecektir'' dedi.

SGK borcu için haciz gelebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, Erkeğin emekli maaşından başka bir variyetinin olmadığı durumda vefat ettiğinde devlete olan bu borçlarına eşinin ve çocuklarının sorumluluğu olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Eve haciz gelebilir mi Haberi

Eve haciz gelebilir mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Ev eşyası haczi kalktı mı?
İcra İflas Kanununda 2012 tarihinde yapılan değişiklik nedeniyle kamuoyunda ev eşyası hacizlerinin kalktığı yönünde bir algı oluşmuşsa da bu husus tam anlamıyla bu şeklide değildir. Halen eve hacze gitmek mümkün olmakla birlikte, borçlunun hayatını idame ettirmesi için zorunlu olan eşyalar haczedilemeyecek, bu eşyalar ancak birden fazla olması halinde haczedilebilecektir.
Yani, evde bulunan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi eşyaların birer tane olması halinde, buı eşyaların kişinin yaşamını idame ettirmesi için zaruri eşyalar olduğundan haczi mümkün olmayacak, fakat evde 2 adet televizyon varsa biri haczedilebilecektir. Yine evde, bilgisayar varsa yaşamsal bir zaruriyet doğurmuyorsa (örneğin çocuğun okulu için bir...