18 / 04 / 2024

eve haciz yapılır mı

eve haciz yapılır mı

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi durumunda, alacaklı icra memuru ile borçlunun evine gidiyor. Eve haciz gelmesi 2013 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda kiracı, eve taşınırken ilk kirayı ve depozitoyu peşin ödüyor. Peki, kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Cins tashihi ne zaman yapılır?

Bir gayrimenkulü yapısız iken yapılı hale getirmek,arsa iken eve dönüştürmek yada ev halindeyken arsaya dönüştürmek gibi işlemlere cins tashihi adı veriliyor.Peki cins tashihi ne zaman yapılır?

Dubleks eve DASK yapılır mı?

Binaları tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan DASK, meskenlere yönelik bir sigorta türü olarak nitelendiriliyor. Peki, Dubleks eve DASK yapılır mı?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Kat mülkiyeti başvurusu nasıl yapılır?

Bir yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için inşaat çalışmalarının tamamlanmış iskanı alınmış olması gerekiyor. Peki iskanı alınan bir eve kat mülkiyeti nasıl alınır? Peki kat mülkiyeti başvurusu nasıl yapılır?

eve haciz yapılır mı Haberi

eve haciz yapılır mı

Eve haciz gelmesi 2013!

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde "Eve haciz gelmesi" söz konusu olabiliyor. Çünkü alacaklı borçlu kimse ile arasına icra memurunu da katarak, borcun tahsilini talep ediyor. Bu durumda icra memuru ile alacaklı borçlu kimsenin evine haciz işlemi için gidiyor. 


Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanabiliyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek, söz konusu borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. Yapılan satış işleminden elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor.


Eve haciz gelmesi 2013..

Borcunuzdan dolayı evinize haciz geldiğini farz edelim. İcra memuru hangi mallarınıza el koyabilir, hangi mallarınıza el koyamaz?


Hangi mallar haczedilemez?

*Borçlunun yatak odası,

*Borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,

*Borçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemez.


Yukarıda...