19 / 04 / 2024

evi satın aldıktan sonra konut kredisi

evi satın aldıktan sonra konut kredisi

Konut kredisi kullanılarak, uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Bu kredi devir işlemi sırasında kullanılıyor. Peki, evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Rupert Murdoch ABD'de çiftlik evi satın aldı!

90 yaşındaki milyarder Rupert Murdoch, ABD'de çiftlik evi satın aldı. Murdoch, çiftlik evi için 280 milyon dolar ödedi. 

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Galip Öztürk ve Derkan Başer Batum'da AVM satın aldı iddiası!

Cinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da bir araya geldi. İki firarinin Batum’daki bir AVM’yi satın aldığı öne sürüldü.

Gulu Lalvani, Bodrum'dan ev satın aldı!

Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki taş evlerin fiyatları, milyonlarca liraya çıktı. Serdar Bilgili’nin yaptığı sitedeki bir evi Gulu Lalvani 770 bin euro yani 6 milyona ev satın aldı.

Simge Sağın kirada oturduğu evi satın aldı!

Şarkıcı Simge Sağın, 2019 yılında kiracı olarak taşındığı evi 1,5 milyon TL ödeyerek satın aldı. Güzel şarkıcının arkadaşlarını ağırlayıp parti verme hayali ise corona virüs sebebiyle suya düştü.

Sertab Erener Bodrum'da köy evi satın aldı!

Müzikal çalışmalarıyla göz dolduran Sertab Erener, Bodrum'un dışında eski bir köy evi satın aldı.

Tuba Ünsal Şile'de çiftlik evi satın aldı!

Ünlü isim Tuba Ünsal, Şile’deki ikinci evini de satın aldı. Parasını gayrimenkule yatıran Ünsal, 350 metrekarelik yeni ev için 3 milyon 380 bin lira harcadı.

Caner Erkin, Ebru Yaşar'ın beğendiği evi satın aldı!

Caner Erkin, Ebru Yaşar'ın beğendiği evin sahibi oldu. Erkin, Yaşar’ın doğum nedeniyle alamadığı villayı 3 milyon 600 bin dolara satın aldı.

FETÖ, Gülen için Belçika'dan çiftlik evi satın aldı!

Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi.

Wilma Elles 350 bin dolara Trend Fulya 101'den daire satın aldı!

Wilma Elles Beşiktaş’ta ‘Trend Fulya 101’ adlı konut projesinden ev satın aldı. Evin 350 bin dolar olduğunu söyleyen Elles, “Bu evi yatırım amaçlı aldım, kiraya vereceğim” dedi...

Robert Pattinson'ın evini Jim Parsons satın aldı!

Robert Pattinson kendisini aldatan sevgilisi Kristen Stewart ile birlikte yaşadığı evi sonunda sattı.US Weekly'nin haberine göre Pattinson'ın Los Feliz'deki evini, Big Bang Theory adlı dizinin yıldızlarından Jim Parsons satın aldı.

Rihanna, 22 milyon dolara villa satın aldı!

Rihanna, anavatanı Barbadus'un en gözde bölgelerinden One Sandy Lane'de geçen yaz tatil yapmıştı. Güzel şarkıcı tatil için kiraladığı ve ailesiyle kaldığı evi bu yıl satın aldı...

evi satın aldıktan sonra konut kredisi Haberi

evi satın aldıktan sonra konut kredisi

Konut kredisi, ev alım sürecinde söz konusu evin teminat altına alınması şartıyla bankalar tarafından verilen bir kredi oluyor. Bu kredi, diğer kredilere oranla daha uzun vadeli ve düşük faizli oluyor. 


Kredi başvurusu, aranan koşulları taşıyan kişilere, yine koşullara uygun evler için veriliyor. Aksi halde, konut kredisi başvurusu onaylanmıyor.


Başvurusu onaylanan kimseler, konut kredisini ev alım-satım işlemleri sırasında kullanabiliyor. Ancak bazı kimseler konut devri gerçekleştikten sonra bu krediyi kullanmak isteyebiliyor. Peki, siz de "Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılabilir miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılabilir mi?

Evin tapusunu teslim aldıktan sonra maksimum 1 ay içinde konut kredisi kullanmak mümkün olabiliyor. Ancak bunun için ilgili bankaya alım gerçekleşmeden önce müracaat edilmesi gerekiyor. Kimi bankalar konut kredisini, devir işlemi gerçekleştikten sonra...