19 / 04 / 2024

EXPO 2016 düğün salonu mu oldu

EXPO 2016 düğün salonu mu oldu

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

EXPO 2016 düğün salonuna mı çevrildi?

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Pendik'teki 150 bin konut 15 yılda dönüşecek!

“Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri” Fuarı kapsamında düzenlenen panelde açıklamalar yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’te kentsel dönüşüm kapsamında 150 bin konutun 15 yılda dönüşeceğini belirtti.

Pendik'te her 4 konuttan 1'i kentsel dönüşümle yapıldı!

Pendik Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne göre, bölgede 2013-2016 yılları arasında 617 riskli bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Verilere göre, kentsel dönüşümün gerçekleştiği inşaatların oranı yüzde 25'e ulaştı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde Türkiye modeli yarattık!

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kılıç, kentsel dönüşümde bir Türkiye modeli yarattıklarını belirtti.

Ankara'daki dönüşümde 17 bin gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı:"2016 itibarıyla uygulanmakta olan kentsel dönüşüm alanımız 2 bin 890 hektar. Bu kapsamda dönüştürülecek gecekonduysa 30 bin civarında. Bugüne kadar 17 bin gecekonduyu yıktık" dedi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan 1. Etap'ta dönüşüm başlıyor!

TOKİ, 2016 yılında 64 bin konut rakamına ulaşarak rekor kırdı. TOKİ’nin 2017 hedefi ise 65 bin konut hayata geçirmek. TOKİ bu yıl İstanbul'da kentsel dönüşüm ağırlıklı projeler üretecek.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

Çukurova Gayrimenkul kentsel dönüşüme odaklanacak!

Sektörün 2016 yılını değerlendiren ve 2017 yılına ilişkin öngörülerini paylaşan Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, şirketin gelecek yıla ait hedeflerini de açıkladı. Tamer Son,kentsel dönüşüme odaklanacaklarını belirti.

İnsay Yapı, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da dönüşüme giriyor!

Kısa süre içinde adını sıkça duyduğumuz İnsay Yapı, 2016 yılında gerçekleştirdiği projelerle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. İnsay Yapı yeni yılda, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çorum'da kentsel dönüşüm için bin 598 başvuru yapıldı!

Çorum'da 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak ilan bildirildi.

EXPO 2016 düğün salonu mu oldu Haberi

EXPO 2016 düğün salonu mu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Nisan 2016'da resmi törenle açılışı gerçekleştirilen bin 121 dekarlık arazide yer alan Türkiye’nin ilk botanik bahçesi Expo 2016, düğün salonu oldu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığının himayesindekiEXPO 2016 Antalya Ajansını ve organizasyonunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetiyordu.



“HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKAN CİDDİ PARALARLA HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR”

EXPO'nun uzun bir zamandır atıl bir vaziyette olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal, bunu faal hale getirmek adına da birçok girişimde bulunulduğunu fakat başarılı olunamadığını belirtti. Köksal, “Bu alanın düğün salonu olarak kullanılması doğru bir karar değil. Kent dinamikleriyle birlikte tartışılıp, EXPO alanının bütünlüğünü kapsayan bir proje geliştirilmeli. Günü kurtarmak adına sadece basit yöntemlerle projeler üretilmemeli. EXPO'ya çok ciddi yatırımlar yapılmış, yani hepimizin cebinden çıkan...