20 / 04 / 2024

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırımcılardan da tam not aldı.



Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen ve 400’e yakın projenin sergilendiği CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı başladı. Osmangazi Belediyesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı gayrimenkul profesyonelini buluşturan fuarda Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile yatırımcıların karşısına çıktı. Titiz çalışmalar sonucunda 42 hektar alanda hayata geçilen ve Türkiye’de dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, fuarın ilgi odağı oldu. Projede yer alan bin 769 konut, 202 ticaret merkezi, spor merkezleri, yeşil ve sosyal donatı alanlarının tüm detaylarıyla sergilendiği maket, ziyaretçi ve yatırımcıların beğenisini topladı.


 OSMANGAZİ STANDINA ZİYARETÇİ AKINI

 Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin sergilendiği stand, adeta yerli ve yabancı katılımcıların akınına uğradı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının temsilcilerinin yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve Fas’ın El Jihadia Belediye Başkanı Ramadane Bouachra da Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi standını gezerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan proje hakkında bilgiler aldı. Ziyaretçiler Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni her açıdan çok başarılı bulduklarını ifade ederek Başkan Dündar’ı tebrik etti.


 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nda düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Çözümler ve Trendler’ konulu panele katıldı. Hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Yoğun göç sebebiyle ortaya çıkan plansız ve çarpık yapılaşmadan dolayı ilçemizde maalesef yatırım yapacak arazi bulmakta zorlanıyoruz. Projelerimizin neredeyse tamamını yaptığımız kamulaştırmalar neticesinde elde ettiğimiz alanlarda hayata geçiriyoruz. Belediye başkanlığımın ilk döneminde master plan çalışması yaptık. Bu çalışma ile gerek kentsel dönüşüm gerekse  kentsel gelişim konularında çalışmalar yürüteceğimiz alanların tespitini yaptık” dedi.


 “ÖZLENEN PLANLI ŞEHRİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

 Kentsel dönüşüm alanında ilk adımı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile attıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Yaklaşık 140 milyon liralık kamulaştırma yaparak çalışmaları başlattığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemizde inşaat çalışmalarımız 4 etap olarak devam ediyor. Bu projemizde bin 769 konut ve 202 ticari alan yer alıyor. Kentsel dönüşümle özlenen planlı şehri ortaya çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projemizdeki binalarımızı zemin+5 kat olarak inşa ediyoruz. Spor alanları, yeşil alanları, ibadet alanları ve diğer sosyal donatı alanları ile örnek bir kentsel dönüşüme imza atıyoruz. Ayrıca Soğanlı Mahallemizin yanında yer alan Kanalboyu Mahallemizde de iki bina arasını 100 metre olarak planladık. Bu çalışmadaki hedefimiz şehrin nefes alabileceği bir aks ortaya çıkarmak” diye konuştu.


 “YENİ BURSA’YI İNŞA EDİYORUZ”

 Kent Meydanı ve Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Bursa’nın tam merkezinde yer alan Kent Meydanı projemiz için 50 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Şehrin merkezinde vizyon bir proje oluşturuyoruz. Bursa özlenen gerçek kent meydanına kavuşacak. Ayrıca meydanın altına inşa edeceğimiz 2 katlı otopark ile de kent merkezindeki park sıkıntısını gidereceğiz. Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı bölgesinde hayata geçireceğimiz Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projemiz için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay beklediğimiz projemiz ile bölgenin fiziki ve kültürel yapısına uyumlu konutlar inşa edeceğiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla yeni Bursa’nın inşasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


 “BURSA’NIN TARİHİ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR”

 Bursa’nın tarihi bir şehir olduğunu ve bu tarihi şehri yeniden gün yüzüne çıkarttıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Geçtiğimiz dönemde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin neredeyse tamamını restore ettik ve bu konuda birçok ödül aldık. Osmanlının ticari merkezinde yürüttüğümüz çalışmaların ardından şimdi de Osmanlının sosyal yaşam alanını oluşturan Hisar bölgesinde çalışmalara başlıyoruz. 4 Mahalleyi kapsayan Hisar Kentsel Yenileme Projemizde sokak sağlıklaştırma çalışmaları yürütüyoruz. 8 bin 500 metrekarelik alanı kamulaştırarak kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirerek Osmanlı, Bizans ve Roma’dan kalma eserleri gün yüzüne çıkarıyoruz. Bursa’nın tarihi kimliği bu projemiz ile ortaya çıkarıyoruz” dedi. 


Bursa Takip


Geri Dön