28 / 03 / 2024

Faik Dağaştı biyografi

Faik Dağaştı biyografi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) başkanı Faik Dağaştı kimdir? Faik Dağaştı ne zamandan beri Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin başkanlığını yapıyor? İşte Faik Dağaştı...

Five O'Clock, dördüncü şubesini Zorlu Center'da açtı!

Acarkent, Kavacık ve Bodrum şubeleri ile hizmet veren Five O'Clock, dördüncü şubesini Zorlu Center'da açtı...

INTERIA ilk mağazasını Skyland HOM’da açtı!

Dünyadan ve Türkiye’den seçkin tasarım ve dekorasyon markalarını tek çatı altında toplayan ilk büyük konsept mağaza INTERIA ilk mağazasını Skyland HOM’da açtı...

Tepe Home Türkiye'deki 15. mağazasını Buyaka'da açtı!

Türkiye genelinde açtığı mağazalarıyla kaliteli ve şık çözümleri yenilikçi bir bakış açısıyla müşterileriyle bir araya getiren Tepe Home, Türkiye’deki 15. mağazasını Buyaka'da açtı.

Emlak Katılım 33. şubesini Aksaray'da açtı!

Türkiye'de emlakçılık anlayışına yeni bir soluk getiren Emlak Katılım, yeni şubesini Aksaray'da açtı.

SPX 48'inci mağazasını Forum Erzurum’da açtı!

Rossignol, Quiksilver, Salomon, Burton, Skechers, Roxy, Merrell gibi prestijli markaların ürünlerini, doğaya ve spora tutkuyla bağlı olanların hizmetine sunan SPX, 48. mağazasını Forum Erzurum’da açtı...

Tavuk Dünyası 200'üncü restoranını Üsküdar'da açtı!

Tavuk Dünyası, 2019 hedefleri dahilinde yeni şube yatırımlarına hızla devam ediyor. Firma Türkiye’de bulunan 200. restoranının kapılarını İstanbul’un en eski ve nezih semtlerinden olan Üsküdar’da açtı.

Bambi Yatak 300'üncü mağazasını Masko’da açtı!

Bambi Yatak Türkiye genelinde bulunan 300. mağazasını Masko’da açtı. Bambi Yatak, 2023 sonuna kadar mağaza sayısını 600’e yükseltecek.

Walter's Coffee Roastery yeni şubesini Emaar Square'da açtı!

2015 yılından beri Kadıköy Moda'da hizmet veren Walter's Coffee Roastery, dördüncü şubesini Emaar Square Mall'da açtı.

Çetmen Mobilya 50. mağazasını Sincan'da açtı!

Türkiye'nin mobilya üretici Çetmen yeni mağazasını Ankada'da açtı. 50 mağaza sayısına ulaşan Çetmen, Sincan'da müşterilerini bekliyor. 

KasapDöner 58. şubesini Florya’da açtı!

KasapDöner 58. restoranını İstanbul Aqua Florya’da açtı. KasapDöner Genel Müdürü Bahar Özürün, yıl sonuna kadar 80 şubeye ulaşacaklarını açıkladı. 

Gratis 500'üncü mağazasını Aksaray'da açtı!

Kişisel bakım marketi Gratis 500. mağazasını Aksaray'da açtı. Açılışta konuşan Gratis'in CEO'su 500'üncü mağazaya ulaşmanın hem Gratis hem de sektör için önemli olduğunu söyledi...

Tepe Home ilk ‘Pop-up’ mağazasını Ankara'da açtı!

Konsept mağazalar olarak adlandırılan ‘Pop-up’ Geçici mağazacılık Avrupa ve Amerika’da birçok marka tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Tepe Home ise ilk ‘Pop-up’ mağazasını Ankara'da açtı.

Adese 17. mağazasını Ankara Elmadağ'da açtı!

Adese yeni mağazasını Ankara Elmadağ'da açtı. 2017 yılında şu ana kadar 3 mağaza açan Adese, mağaza sayısı 17'ye çıkardı.

Faik Dağaştı biyografi Haberi

Faik Dağaştı biyografi

Faik Dağaştı kimdir?

Faik Dağaştı, 1966 yılı Güney Kıbrıs’ın Baf şehrine bağlı Dağaşan (Vreçça) köyü doğumlu. Faik Dağaştı'nın babası, dozeriyle yol ve bahçe işleri yapardı. 


1974’teki Kıbrıs Harekatı’ndan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Lefkoşe’ye yerleşen Faik Dağaştı, burada nakliye işleri yapmaya başladı.  1980’de okulu bıraktı ve üç yıl babam ile birlikte çalıştı. 


1983 yılında askere gitti. 1985’te askerden gelince yeniden çalışmaya başladı. O yıl 17 Temmuz 1985 yılında Aşan Nakliyat’ı kurdular. 


1986 yılında babası kalp krizinden yaşamını yitirince; Faik Dağaştı, 20 yaşındayken babasının işlerini devraldı. 


2000 yılında devlet ihalelerine giren Faik Dağaştı, 2003 yılında kum çakıl tesisini kurdu. 2003’ün sonunda Mercure Otel’in inşası gündeme geldi ve o işin hafriyatını yaptı. 


2004 yılında hazır beton tesisini de kurdu. 2006 yılında da inşaat sektörüne girdi.


Kıbrıs Türk İnşaat...