26 / 04 / 2024

Faiz düşüşü

Faiz düşüşü

Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, faizlerin aşağı gelmesiyle kısa zamanda ekonominin hareketlenmesini beklediğini, bunun firmalara yansımasının da olacağını söyledi.

Faiz düşerse gayrimenkul sektörü sevinecek!

24 Şubat 'ta MERKEZ Bankasının açıklayacağı faiz kararı merakla bekliyordu. Faiz indiriminin en çok "Her dönem yatırımcının gözdesi" olan gayrimenkul sektörüne hareket getireceği vurgulanıyor.

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi...

Amerika'da 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste dördüncü haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz düşüşünü sürdürdüğü kaydedildi. İşte haberin ayrtıntıları...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek ile beraber faiz, döviz kurları, enflasyon, KKM gibi konularda nasıl adımlar atılacağı ve piyasaların gelecekteki olası seyri merak edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, akıllardaki tüm sorulara ilişkin detaylı yorumlarını açıkladı.

Avrupa ve ABD’de işten çıkarmalar dalga dalga büyüyor!

Avrupa'da, son 30 yılın en yüksek enflasyon ve faiz dönemi yaşanırken pek çok şirket çalışan sayısında azalmaya gittiğini ya da yeni alımlara ara verdiğini duyurmaya başladı.

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar, 19 TL sınırını geçti. Yatırımcıların dolar üzerinde ne yapmaları gerektiği ise ekonomistlerin yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de dolarda yaşanan son gelişmeleri vatandaşı uyararak yaptı.

Dünyaca ünlü bankadan dolar alacaklara müjdeli haberi verdi! Peş peşe açıklanan tarihlere dikkat!

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz düşürme kararından sonra hareketlenen dolar yükselişine devam ediyor. Ünlü ekonomist, elinde doları olanların dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Dolar o tarihte 15 liraya düşebilir.

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz düşürme kararının ardından Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, elinde doları olanları uyardı. Memiş, 'Bu son çıkış' diyerek seslendi.

Gram altının düşüş nedeni resmen belli oldu! Elinde altın olanlar harekete geçsin

Altın, Fed'in 25 baz puanlık faiz artış kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görülmüştü. Bu sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüşler yaşandı.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

Dolar bugün ne kadar? Faiz düştü, dolar yükseldi mi? Dolarda son durum ne? Dolar yükselecek mi?

Doların 24 Kasım Perşembe günü ne kadar olduğu merak ediliyor. Piyasada dolarda son durum ne? Dolar ne kadar? Dolar/TL, bugün 18,62 seviyelerinden işlem görüyor. İşte 24 Kasım Perşembe dolar kuru…

Faiz düşüşü Haberi

Faiz düşüşü

Darbe girişiminin ardından Türk toplumunun birkaç ay ihtiyaçlarını almayı ertelediğini açıklayan Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, iş dünyasının hareketlenmesi için tüketicinin yeniden harcama yapması gerektiğini söyledi. Boz, “Türk toplumu 1, 2, 3 ay erteliyor, 4'üncü ay kararını verip harcamaya geçebiliyor. Ben inanıyorum ki tekrar harcama olacaktır. Faizlerin aşağı gelmesiyle birlikte kısa zamanda ekonominin hızlı bir şekilde hareketlenmesini bekliyorum" diye konuştu. KOBİ’lerin dış pazarlardaki rekabet gücünü artırmayı hedefleyen TEB) iki yeni uygulamayı hayata geçiriyor. 


KOBİ'LERE KLAVUZLUK EDECEK 

Banka,  "tebledisticaret.com" ile firmalara tek tıkla en kapsamlı bilgiye ulaşma imkânı sunarken, "Dış Ticaret Gelişim Programı" ile de bu bilgiyi nasıl kullanmaları gerektiği konusunda uzman desteği verecek. Banka 2 yeni uygulamasıyla Türkiye’nin 2023 yılı...