29 / 03 / 2024

fatih toki sulukule

fatih toki sulukule

Fatih Belediyesi, Eskidji Müzayedecilik aracılığıyla Sulukule'deki 31 konutun satışını 22 Mayıs'ta açık artırma ile gerçekleştirecek. Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş, metrekare birim fiyatlarının 4 bin TL'den başlayacağını belirtti

İstanbul Örnektepe ve Sulukule'de mahalle evleri açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan mahalle evlerinin ilk ikisi Beyoğlu Örnektepe ve Fatih Karagümrük Sulukule'de açıldı. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...

TOKİ Amasya Suluova 4. Etap için geri sayım başladı!

Amasya’nın Suluova İlçesinde 4. Etap TOKİ için geri sayım başladı. Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, Yeni Mahalle, Hürriyet Mahallesi ve Saraydüzü Mahallesinin kesiştiği bölgede 4. Etap Toki’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi TOKİ Evleri son başvuru!

Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 1 adet konut açık satışa çıkarılıyor. İşte, Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi TOKİ Evleri son başvuru tarihi...

TOKİ Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kahramanmaraş Merkez Fatih Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut; ön şartsız, kurasız olarak açık satışa sunuluyor.

Sulukule’deki yol yenileme çalışmaları tamamlandı!

Sulukule Hatice Sultan ve Neslişah Mahallelerinde bulunan toplam 18 adet cadde ve sokakta yol ve kaldırımlar Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bölgenin tarihi dokusu bozulmadan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

2006 yılında Sulukule'ye yeni imaj!

2006 yılında Fatih'in tarihi semtlerinden olan Sulukule'de yeni konutların yapılması yönünde hazırlanan protokol imzalanmış. Sulukule'de 465 eski bina yıkılacakmış ve yerine iki-üç katlı yeni binalar yapılacakmış.

TOKİ Sulukule projesinde son durum!

‘Sosyal proje’ olarak tanıtılan ancak yeni yapılan 620 konuttan sadece 20’sini yerli halkın alabildiği Sulukule kentsel dönüşüm projesine Danıştay’dan üçüncü kez ret kararı geldi..

Fatih Belediyesin'den Sulukule Projesi açıklaması!

Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Danıştay 14. Daire’nin onamış bulunduğu 2013/ 5709 esas nolu kararı; hali hazırda hayata geçirilen Sulukule projesi ile ilgili bir karar olmadığı gibi bağlayıcılığı da bulunmamaktır” denildi.

Sulukule'de şimdi ne olacak?

Fatih'te, Romanların yaşadığı Sulukule için 2009 yılında yapılan imar planıyla eski binalar yıkıldı, yeni binalar inşa edildi. Mimarlar Odası ve bazı kuruluşlar, bu süreçte 'Kamu yararı yok' diye planların iptali için dava açtı.

TOKİ Sulukule'de 23 konut bugün satışa çıkıyor!

TOKİ Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 23 sivil mimari örneği taşınmaz bugün saat 14:00'te Turyap Müzayede Salonu'nda açık artırma ile satışa sunulacak.

TOKİ Sulukule açık artırma 2015!

TOKİ Fatih Sulukule'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 23 adet müştakil konutun satışı yarın saat 14:00'de açık arttırma usulü ile yapılacak. İşte TOKİ Sulukule açık artırma 2015 detayları...

TOKİ Sulukule açık artırma ihalesi ne zaman?

TOKİ İstanbul Fatih Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen 23 adet müstakil konutun satışı açık arttırma usulü ile yapılacak. Peki TOKİ Sulukule açık artırma ihalesi ne zaman?

fatih toki sulukule Haberi

fatih toki sulukule

Fatih Belediye Başkanlığı’nın gayrimenkulleri, Eskidji Müzayedecilik Ticaret ithalat ve ihracat A.Ş. tarafından açık artırma ile 22 Mayıs saat 14.00'te satışa sunulacak. 


İnternet üzerinden başvuruların yapılacağını belirten Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş'tan aldığımız bilgilere göre; TOKİ tarafından kültür varlıkları yenileme kapsamında yapılan ilk ve en kapsamlı proje olan Sulukule projesinde geçen sene satışa çıkan konutlardan 19'u için 500 kişi başvurmuştu. 


Berktaş projeyle ilgili şunları ekledi; Geçtiğimiz sene Şubat ayında satışa çıkardığımızda metrekaresi 3 bin TL'den başlıyordu. 6 bin TL'ye kadar çıkmıştı. 19 konut için tam 500 kişi başvurmuştu. Bu sene ise metrekare birim fiyatları 4 bin TL'den başlayacak, dedi.


Berktaş; projenin gelen turistlere kiraya vermek için uygun olduğunu belirtirken bölgenin Amsterdam, Londra gibi vasıf kazandığını bu yüzden de nostaljik turistik bir havaya...