18 / 04 / 2024

fed bernanke konut kredisi

fed bernanke konut kredisi

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, mortgage krizinden kaynaklı kayıpların birkaç yüz milyar doları bulabileceğini ancak 500 milyar doları aşmayacağını söyledi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Konut enflasyonunda yaşanan düşüş Fed'i yüzde 2 hedefine yönlendirebilir!

Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının enflasyonu Fed'in yüzde 2'lik hedefine indirmek amacıyla gerekli önlemleri almaya kararlı olduğunu kaydetti. İşte detaylar....

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

ABD’de mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, enflasyondaki artış ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle 2008 krizi seviyesine ulaştı. ABD'de konut piyasası krizi büyüyor mu? İşte ayrıntılar...

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

fed bernanke konut kredisi Haberi

fed bernanke konut kredisi


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, konut kredisi kaynaklı kayıpların şu ana kadar 100 milyar doları bulmuş olabileceğini ve toplam kaybın bunun birkaç katı gerçekleşebileceğini söyledi. Bernanke, ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi'ne yaptığı konuşmada, mortgage kredisi kayıplarının 500 milyar doları aşmasını beklemediğini de sözlerine ekledi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, para politikasında gevşemeye devam edilebileceğini yineleyerek, Fed'in "olağanüstü tetikte ve esnek, kararlı ve zamanında adım atmaya hazırlıklı" olması gerektiğini söyledi. ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi'nde yapacağı konuşmanın metninde Bernanke, ekonomik görünümün kötüleştiğini ve büyüme üzerindeki aşağı yönlü risklerin daha fazla dile getirilmeye başlandığını belitti. Bernanke kamuoyunun Fed'in enflasyonla mücadele duruşuna güveninin sürmesi halinde 2008-09'da çekirdek enflasyonun düşeceğini ifade ederek, şu ana kadar enflasyon beklentilerinin iyi...