28 / 03 / 2024

fethiye kayaköy kaçak inşaat yıkımı

fethiye kayaköy kaçak inşaat yıkımı

Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu.

Fethiye'de 67 kaçak inşaat mühürlendi!

Tatilcilerin gözdesi olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak olduğu bildirilen toplam 67 inşaat mühürlendi.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Kayaköy 'kaçak köy' oldu!

Beş bin yıllık tarihe sahip, dünyanın gözünün üstünde olduğu Kayaköy, kaçak yapı yuvası oldu.

Fethiye'de kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yıkılması kararlaştırılan kaçak istinat duvarı, bölge halkından bir grubun engelleme çalışmalarına karşı iş makinesiyle yıkıldı. 

Muğla'da kaçak istinat duvarı iş makinesiyle yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Gökçeovacık Mahallesi’nde kaçak olduğu belirlenen istinat duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Fethiye Kayaköy'e koruma amaçlı imar planı!

Kayaköy'deki en önemli sorunun imar planı olduğunu söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Kayaköy'de koruma amaçlı imar planı uygulamasına karar verildiğini söyledi.

Tarihi Kayaköy’de vahşi yapılaşma engellenemiyor!

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde artan kaçak inşaatlara engel olmak için mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu

Tarihi Kayaköy'de kaçak inşaata geçit yok!

Muğla Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezaların caydırıcı olmadığını söyledi.

Fethiye'de kaçak inşaatlara işlem yapılıyor!

Muğla Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara işlem yapıyor.

fethiye kayaköy kaçak inşaat yıkımı Haberi

fethiye kayaköy kaçak inşaat yıkımı


Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu.  İnşaat malzemesi taşıyan tüm araçları durduran Zabıta ekipleri, inşaat ruhsatı göstermeyen araçları mahalleye almadı. Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde, sit alanlarının bulunması ve imar planı olmadığı için inşaat yapılamıyor.


Kayaköy’de büyükşehir yasası öncesi kaçak yapıların kontrolünü, İl Özel İdaresi yapıyordu. İl Özel İdaresi’nin yasayla birlikte kapanmasıyla birlikte yetki Fethiye Belediyesi’ne verildi. Yasadan önce 237 kaçak inşaat tespiti yapıp, hiçbir ceza işlemi uygulamayan İl Özel İdare, kapanmasıyla birlikte bu dosyaların tamamını Fethiye Belediyesi’ne devretti. Fethiye Belediyesi, gerekli tespitleri ve yazışmaları kurumlarla yaptıktan sonra Kayaköy’deki kaçak inşaatlara tutanak ve işlemleri yaptı. Yapılan işlemler yeterince...