28 / 03 / 2024

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.



Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde okurlardan gelen mektupları yayınladı. Bir okuyucu, Fethiye'deki kaçak inşaata ilişkin yazı iletti.

İşte Fatih Altaylı'nın 'Son okur mektupları' başlıklı yazısı...

Merhaba Fatih Bey,

Yazılarınızı ilgi ile okuyorum.

Sizden bir konuda destek rica ediyorum.

Bir süre önce İstanbul'dan Fethiye Kayaköy'e taşındık. Burası senelerden beri gelip gittiğimiz bir yerdi. Bu yüzden bilerek ve çok isteyerek bu yeri seçtik. Yerleştikten sonra burada yaşanan problemleri görmeye başladık.

İnşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar başladı. Kaçak inşaatlar yalnızca taştan değil; burasının dokusuna hiç uymayan şekilde birbirinden çirkin renk ve biçimlerde prefabrik, konteyner evlerden de oluşmaya başladı. Benim gibi birçok kişi bu durumdan çok şikayetçi. Ben şahsen Cimer'e bunu defalarca ilettim. Dönüp dolaşıp konu Fethiye Belediyesi'nde bitiyor ama Fethiye Belediyesi neredeyse hiçbir şey yapmıyor. Buraya gelen zabıtalar yapıları görmezden gelip bir de şikayet eden kişilerin isimlerini kaçak inşaat veya havuz sahiplerine söylüyorlar.

Fethiye Kayaköy de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Burada altyapı yok. Fosseptik var. Geçen yaz su sıkıntısı yaşanmıştı. Devamlı elektrik kesintisi oluyor.

Kaçak villaların bu kadar çok yapılmasının nedeni bir sezonda elde edilen yüksek kazançlar ki büyük bir çoğunluğu bunu kaçak yapıyor. Kontratlı kiracılarını zorla evden çıkartıp, havuz koyup, sezonluk kiraya veren birçok kişi var. Bu böyle kontrolsüz bir şekilde devam ederse, Kayaköy birkaç seneye elden gidecek.

Sesimizi Muğla Valisi veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na duyurmak için bize yardımcı olur musunuz lütfen. Bu doğa ve tarih harikası yere birilerinin sahip çıkması gerekiyor.

Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!


Geri Dön