27 / 04 / 2024

FIA-ETCR Türkiye yarışması

FIA-ETCR Türkiye yarışması

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

MasterChef Güzide Mertcan lüks villasını sattı!

Güzide Mertcan MasterChef Türkiye yarışmasıyla adını geniş kitlelere duyurmuştu. YouTube kanalında gelen soruları yanıtlayan Mertcan, evini sattığını açıkladı...

Kabataş-Mahmutbey metrosu MasterChef Türkiye'ye ev sahipliği yaptı!

MasterChef Türkiye yarışmasının dün akşamki bölümü, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu olan Kabataş-Mahmutbey metrosunda çekildi.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Türkiye ile İsrail anlaşması inşaatta işbirliğini gündeme getirir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile İsrail anlaşmasının inşaat, altyapı ve turizm olmak üzere farklı sektörlerde ekonomik iş birliklerini gündeme getireceğini belirtti.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Çimsa'ya Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’ndan ödül!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda bu yıl da 1.’lik ve 2.lik ödüllerinin sahibi oldu.

7. Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması'na rekor katılım!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması rekor katılıma sahne oldu.

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Aksa Enerji çocuklar için resim yarışması düzenliyor!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, gerçekleştirdiği projelerle yaşama değer katmaya devam ediyor. Aksa Enerji, National Geographic Kids işbirliğiyle çocuklara ‘‘enerji ve doğal konulu resim yarışması düzenliyor.

Türkiye ile Senegal arasında arsa anlaşması imzalandı!

İki ülke ilişkilerine değinen Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek." dedi.

Rigips Türkiye Ulusal Alçı Yarışması ödülleri dağıtıldı!

Saint-Gobain Rigips’in düzenlediği Ulusal Alçı Yarışması Ödülleri, 30 Ocak Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Çankırı kentsel tasarım proje yarışması sonuçlandı!

Çankırı Belediyesi’nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.

FIA-ETCR Türkiye yarışması Haberi

FIA-ETCR Türkiye yarışması

Ülkemiz otomobil sektörüne önemli biz pazar payına sahip. Türkiye'nin otomobil sektöründeki pazar payı hakkında bazı değerlnedirmelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sanayinde hâlihazırda ciddi bir kapasiteye sahibiz. Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen Avrupa'nın üreticilerinden bir tanesi" belirtti. 

FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, 20 ila 22 mayıs tarihleri arasında ülkemizde başlayacak. Bu yarışa ev sahipliği yapacak olan Beyoğlu Belediyesi konuya ilşkin bir tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu.

Bu toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı,  FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katılanlar arasında. Toplantıda bazı açıklamalarda bulunan Hamza Yerlikaya, Türkiye'de...