19 / 04 / 2024

Fikirtepe bağımsız bölümler nasıl belirlenecek

Fikirtepe bağımsız bölümler nasıl belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Fikirtepe için üç yeni uygulamayı ilan etti. Ruhsat başvurusunda bağımsız bölümlerin belirlenmesi, Bakanlıkça yetkilendirme ve pay satışı kurallara bağlandı...

İstanbul Fikirtepe’de 11 bin bağımsız bölüm yükseliyor!

2010 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe’de çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından 11 bin bağımsız bölüm  inşa edilecek.

Transform Fikirtepe'deki 30 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Vakıf GYO Transform Fikirtepe projesindeki 30 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 55 milyon TL, KDV dahil değeri ise 55 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Yeşil GYO, İnnovia 2'den 69 milyon TL'ye bağımsız bölüm aldı!

Yeşil GYO, İnnovia 2 projesinde 7.036,29 metrekarelik ticari bağımsız bölümün Wowwo E Ticaret Telekomünikasyon ve Teknoloji A.Ş.'den KDV hariç 68 milyon 925 bin TL bedelle satın alınmasına karar verildi.  

Deniz GYO'dan 6.3 milyon TL'lik bağımsız bölüm satışı!

Deniz GYO'nun Başakşehir Hoşdere'de bulunan projede toplam 5 milyon 180 bin 200 TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 1 nolu bağımsız bölüm 6 milyon 372 bin TL tutarında bedel ile satıldı.

Turizm tesislerindeki bağımsız bölümler tesis kapasitesine dahil edilebilecek!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

Yeşil GYO İnnovia 2'deki 67 adet bağımsız bölüm 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Mahallesi, 2947 Ada 54 nolu parselde yer alan O Blok 67 adet bağımsız bölüm şirket hissesine ilişkin 2020-1234 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Yeşil GYO Elexia'dan 20.1 milyon TL'lik bağımsız bölüm satışı!

Yeşil GYO'nun Elexia projesindeki 1.522 metrekarelik 26 adet bağımsız bölümün Zincir Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'ye 20 milyon 130 bin TL bedelle satımına ve bu satıştan elde edilecek gelirle şirketin cari hesap borçlarının karşılanmasına karar verildi. 

Deniz GYO Bahçeşehir AVM'de 2 bağımsız bölüm 6 milyon TL'ye satıldı!

Deniz GYO'nun Başakşehir'de bulunan ana gayrimenkulde konumlu, toplam KDV dahil 5 milyon 156 bin TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler KDV dahil 6 milyon 18 bin TL tutarında bedel ile satışı yapıldı. 

23 maddede bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "23 maddede bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Peker GYO, Ataköy Nef 22'deki 37 bağımsız bölümden 33.6 milyon TL kazandı!

Peker GYO'nun Ataköy Nef 22 projesinde yer alan 37 adet bağımsız bölümlerin (yüzde 100 hissesinin) piyasa değeri Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından 33 milyon 610 bin TL olarak takdir edildi. 

Sinpaş GYO Finans Şehir'de 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Sinpaş GYO'nun İstanbul Finanskent Mahallesi'nde hayata geçirdiği Finans Şehir projesinde 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

Düşler Vadisi'nde 267 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi projesinde 3202 parselde yer alan 199 adet konut, 68 adet dükkan kullanımlı toplam 267 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları alındı. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 776 adet oldu. 

Fikirtepe bağımsız bölümler nasıl belirlenecek Haberi

Fikirtepe bağımsız bölümler nasıl belirlenecek


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de yeni düzenlemelere gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni kurallara göre; yapı ruhsatı için başvuran firmalar, maliklere verilecek bağımsız bölümlerin belirlenmesi için SPK'ya kayıtlı değerleme kuruluşu ile anlaşmak ve bu anlaşmayı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne göstermek zorunda olacak. 


Her yazı, yetki değil!


Fikirtepe'de yapılan iş, işlem ve uygulamaların muaf olduğu vergi, harç ve ücretlere ilişkin çeşitli firmalara verilmiş yazılar, o firmaların riskli alanda uygulama yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirildiği anlamına gelmeyecek.


Pay satışı nasıl olacak? Netleşti!


Kamulaştırma sürerken 2/3 çoğunluğa uymayanların hissesi, 2/3 içindeki maliklere açık artırma ile satılacak...


Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kritik uyarıları madde madde şöyle;


6306 sayılı Kanun kapsamında Riskli alan olarak ilan edilen...