29 / 03 / 2024

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Filistinlilerden İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine karşı gösteri!

Filistinliler, işgal altında olan Batı Şeria’nın kuzeyinde, İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine karşı protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri sayısı tırmanışta!

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri inşa süreci 2020'de daha önce görülmemiş bir tırmanışa imza atıyor.

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinin inşasını hızlandırıyor!

İsrail yönetimi, ABD başkanlığına Joe Biden'ın seçilmesiyle gerçekleşecek yönetim olan değişikliği öncesinde işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine de hız verdi.

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri Haberi

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bir grup Filistinli, İsrail makamlarının Yahudi yerleşim birimi inşa etmek amacıyla el koyduğu Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında bulunan Filistinlilere ait 3 bin 600 dönümlük arazide gösteri gerçekleştirdi.

İsrail askerleri, yolu trafiğe kapatmaya çalışan göstericilere de müdahale etti. Bir kişinin gözaltına alındığı gösteride, arbede yaşanırken, herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmedi.

- İsrail, 3 bin 600 dönüm araziye el koyarak "askeri bölge" ilan etti

Filistin Halk Direniş Komiteleri Batı Şeria Güney Koordinatörü Ratıb el-Cubur, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının, birkaç hafta önce El Halil'e bağlı "Mesafir Yatta" bölgesinde bulunan 3 bin 600 dönümlük araziye el koyduğunu ve "askeri bölge" ilan ettiğini...