25 / 04 / 2024

filyos çayırındaki köprünün çökmesi yargıtay kararı

filyos çayırındaki köprünün çökmesi yargıtay kararı

Çaycuma ilçesindeki Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün çökmesiyle ilgili dönemin Çaycuma Belediye Başkanı ve Fen İşleri Müdür Vekili hakkında İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermemesine yönelik itiraz Danıştay tarafından reddedildi.

1942 yılında köprünün altında kalan Unkapanı Meydanı yükseltilmiş!

1942 senesinde Unkapanı Meydanı, köprünün yerine konulması sırasında 9 cm aşağıda kaldığı için yükseltilme kararı alınmış.

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Çatalca İhsaniye'de 50 yıldır beklenen köprünün yapımı başladı!

Çatalca İhsaniye mahalllesinde 50 yıldır istediği köprünün yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, köprünün yapım aşamalarıyla yakından ilgileniyor. 

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, sürüyor. Köprünün ayakları tamamlandı, dev ayaklarda son blok yarın kuleye törenle koyulacak...

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Rize Ambarlık'taki tarihi kemer köprünün yıkımı TBMM'de!

Rize'nin Ambarlık köyünde bulunan tarihi kemer köprünün yıkılma nedeninin belirlenmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

filyos çayırındaki köprünün çökmesi yargıtay kararı Haberi

filyos çayırındaki köprünün çökmesi yargıtay kararı

Çaycuma ilçesindeki Filyos Çayı üzerinden geçen köprünün çökmesiyle ilgili dönemin Çaycuma Belediye Başkanı ve Fen İşleri Müdür Vekili hakkında İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermemesine yönelik itiraz Danıştay tarafından reddedildi.


Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün 6 Nisan 2012'de çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişiden 4'ünün cesedinin halen bulamadığı olayla ilgili dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Fen İşleri Müdür Vekili Olcay Aydın hakkında birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma iddiasıyla soruşturma açılması talebinin İçişleri Bakanlığınca kabul edilmemesi üzerine konu Danıştaya taşındı.


İtirazı görüşen Danıştay Birinci Dairesi, dosyadaki belgelere göre isnat edilen eylemin söz konusu kişilerin haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığı anlaşıldığından soruşturma izni verilmemesine ilişkin İçişleri Bakanlığının kararına yönelik itirazın reddine oy çokluğuyla karar verdi.


- 5 üyenin...