27 / 04 / 2024

Finansal Kurumlar Birliği

Finansal Kurumlar Birliği

119 milyarlık kredi hacmine sahip Finansal Kurumlar Birliği'nin Başkan Vekili Altun, Türkiye'den yabancı yatırımcının çıkmayacağını aksine secim sonrası yatırımların artacağını belirtti. Altun "Türkiye bakir ve potansiyeli olan bir ülke, yabancı kâra baka

Faizsiz konutta dönüm noktası: Yastık altı birikimler de ülke ekonomisine kazandırılacak!

Tasarruf finansman sektöründeki sözleşme tavan tutarının değişmesi hem sektörü hem de konut ve araba alıcılarını olumlu etkileyecek. Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. İşte haberin detayları...

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Tasarruf Finansman sektörü 8 yılda yüzde 854 büyüdü! Sözleşme tutarı 106 milyar TL’ye ulaştı! 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Sektörü ile İbn Haldun Üniversitesi, ‘Tasarruf Finansman Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulmasına ilişkin protokole imza attı. İşte ayrıntılar...

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

Bu iddia yeri göğü inletecek! Finansal kurumların yüzde 76'sı 2025 yılına kadar kripto kullanacak!

Ripple'ın ödemeler için blok zinciri kullanmakla ilgilenen finansal kurumların yüzdesini araştıran yeni bir raporu, bunların dörtte üçünden fazlasının 2025 yılına kadar kripto para birimi kullanmayı planladığını gözler önüne serdi.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre!

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Tasarruf finansman şirketlerinin biir ay içinde BDDK'ya uyum planlarını sunmaları ve Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olmaları gerekli...

Türkiye Müteahhitler Birliği ile işbirliğimiz artarak sürecek!

Türkiye’nin köklü kurumlarından Türkiye Müteahhitler Birliği, 67. Kuruluş Yıldönümü’nü bir resepsiyonla kutladı.

Türkiye ve Japonya arasında afet zararlarının azaltılması işbirliği!

Türkiye ve Japonya arasında, afetle ilgili çeşitli konularda her iki ülkenin ilgili kurumları tarafından ortaklaşa çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacak "Afet Zararlarının Azaltılması İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

Tapu.com iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yeni anlaşmalarla beraber iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı.

Finansal Kurumlar Birliği Haberi

Finansal Kurumlar Birliği

Bu yılın ilk üç aylık döneminde yabancı yatırım girişi devam etti. 

Üyelerinin çoğunun yabancı olan ve 119 milyar liralık kredi hacmine sahip Finansal Kurumlar Birliği'nin Başkan Vekili Vahit Altun, yabancı yatırımcıların Türkiye pazarından asla çekilmeyeceğini hatta yatırımlarda seçim sonrası artış yaşanacağım söyledi. 

Hukuk ve demokrasi ülkesiyiz 119 milyar TL'lik kredi hacmine sahip bir birliğin başkan vekilliğini yaptığım söyleyen Altun, siyasi belirsizlik söylemlerine rağmen Türkiye'nin halen kârlı ve gelecek vaat eden bir ülke olduğunu kaydetti. Altun şunlarısöyledi: "Birliğimizde 13 dev şirket var. Bunların çoğu yabancı. 

Aynca yabancı bir şirketin de genel müdürlüğünü yapıyorum. Yabancı şirketlerle görüşmelerimizde yalnızca endişelerini dile getiriyorlar. Çekilme karan alan veya yatırımlarım kısan hiçbir yatırımcı yok. Bunun olmaması gayet normal, çünkü Türkiye ne olursa olsun bir hukuk ve demokrasi ülkesi....