25 / 04 / 2024

finansal raporlama kolaylığı

finansal raporlama kolaylığı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

SPK'dan yatırım fonlarının finansal raporlama esaslarında değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğ'de yaptığı değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BDDK'dan normalleşme döneminde kolaylık kararları!

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

İşletmelere koronavirüs nedeniyle finansal raporlama kolaylığı getirildi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Vakıf GYO'dan Murat Tangil'e atama!

Vakıf GYO Portföy Yönetimi ve Finansal Raporlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Tangil, Satış, Pazarlama ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı...

Murat Tangil, Vakıf GYO Finansal Raporlama Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Murat Tangil, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Portföy Yönetimi ve Finansal Raporlama Genel Müdür Yardımcısı oldu. 

Özderici GYO 2015 yılı kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılı hesap Dönemine ait Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na uygun olarak düzenlenmiş finansal tablolarını yayınladı.

Start Kredi Finansal Danışmanlık Emlak İnşaat Taşımacılık Gıda Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Start Kredi Finansal Danışmanlık Emlak İnşaat Taşımacılık Gıda Turizm Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi, Uğraş Hakan Hasançebi, Uğur Hüseyin Hasançebi tarafından 12 Kasım tarihinde kuruldu.

Ispartakule Bizim Evler 6'da yüzde 5 peşinatla ödeme kolaylığı!

Ispartakule Bizim Evler 6 projesi İstanbul Avrupa yakası Ispartakule'de hayata geçiriliyor. 2016 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan Ispartakule Bizim Evler 6'da yüzde 5 peşinatla ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Yalıtımı olmayan binalara belediyelerden kolaylık!

Kentsel Dönüşüm Süreci'nde Dış cephe yalıtımının (mantolama) zorunlu hale getirilmesi, enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu Belediyeleri harekete geçirdi. Evine mantolama yaptırmak isteyenlere ruhsat kolaylığı sağlanıyor

Tuğçelik Aliminyum finansal durum tablosunu yayınladı!

Tuğçelik Aliminyum Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuğçelik Aliminyum finansal durum tablosunu yayınladı.

Tapu harçlarına kredi kartı kolaylığı geldi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile tapu ve kadastro harçlarının kredi kartı ile ödenebilmesi için çalışma başlattı.Tapu harçlarına kredi kartı kolaylığı geldi.

finansal raporlama kolaylığı Haberi

finansal raporlama kolaylığı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun şekilde tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Yapılan bu düzenlemeyle, Kovid-19 nedeniyle tanınan imtiyazların, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)-16 Kiralamalar Standartları’na uygun olarak finansal tablolara yansıtılması konusunda belirli muafiyetler getirilerek, kiracıların kira imtiyazlarını muhasebeleştirirken karşılaştıkları zorlukların azaltılması hedeflendi.

Bu kapsamda, Türkiye'de bağımsız denetime tabi olan yaklaşık olarak 10 bin işletmeden münferit ve konsolide finansal tablolarını TFRS'ye uygun olarak hazırlamak zorunda olanlar ile isteğe bağlı olarak TFRS’leri uygulayanlar (kiracılar), düzenlemeyle getirilen kolaylaştırıcı uygulamaya göre kiralama işlemlerini finansal tablolarına yansıtacak.

Söz konusu değişiklikler kiracılar tarafından, 1 Haziran tarihi...