23 / 04 / 2024

fitch ekonomi

fitch ekonomi

Avro bölgesi ekonomisinin bu yıl yüzde 0,4 daralması beklenirken, ABD ekonomisinin büyümesinin yüzde 1 seviyesinde gerçekleşeceği öngörüldü.

İstanbul ekonominin itici gücü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Maliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul'un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti..

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Fitch'ten Türkiye için uyarı!

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Fitch Rating: Türkiye’nin kredi notu olumlu olacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings belirsizliğin azalmasının, reformlarını uygulanmasının ve büyümenin desteklenmesinin Türkiye ’ nin kredi notu için olumlu olacağını belirtti.

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Tahsin Tarhan: Rant ve inşaata dayalı ekonomi çökme noktasında!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

Ekonomi haberlerinde en çok inşaat sektörü dikkat çekti!

Geçen ay ekonomi sayfalarında inşaat ile döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili haberlerin gündemin ilk sırasında yer aldığı ortaya çıktı.

Ekonomi yaklaşan keskin virajı alamayabilir!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, izlenen ekonomi politikaları nedeniyle orta gelir tuzağından kurtulamayan Türkiye’nin hızla düşük gelire doğru sürüklendiğini söyledi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek dönemde daha hızlı büyümesini beklediğini belirtti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin notuna dokunmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'den beklenen açıklama geldi. Kuruluş, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit etti.

fitch ekonomi Haberi

fitch ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel ekonomiyi baskılamasından dolayı küresel büyüme tahmini neredeyse yarı yarıya düşürdü ve yüzde 2,5'ten yüzde 1,3'e çekti.

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 krizinin küresel büyümeyi olumsuz etkilediği vurgulandı. Küresel resesyonun söz konusu olduğuna dikkati çekilen açıklamada, temel küresel büyüme tahminin neredeyse yarı yarıya düşürüldüğü ve yüzde 2,5'ten yüzde 1,3'e indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, küresel ekonomik büyüklüğün bu yıl için daha önce öngörülen 850 milyar dolar seviyesinden daha düşük olacağı bildirildi.

Çin ekonomisine büyük şok

Acil durum makroekonomik politikalarının şu aşamada ekonomideki hasarları sınırlamaya yönelik olduğunun aktarıldığı açıklamada, söz konusu politikaların 2020'nin ikinci yarısında toparlanmaya yardımcı olması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Çin ekonomisindeki şokun çok ciddi olduğuna işaret edilerek, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) bu...