16 / 04 / 2024

franchise veren markalar

franchise veren markalar

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak!

Emlak danışmalığı konusunda gayrimenkul sektörüne yön veren markalar arasında yer alan TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak...

Gayrimenkul sektöründe franchise bedellerine kur ayarı!

Kurda meydana gelen dalgalanmalar, franchise veren markaların harekete geçmesine neden oldu. Özellikle yatırım maliyetinin önemli bir kalemini oluşturan franchise giriş bedelleri güncellendi. Şirketlerin bir kısmı bu bedeli TL'ye çevirdi, bir kısmı da kuru sabitledi. 

Ünlü markalar 2021'i franchise yılı ilan etti!

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

Tavuk restoranları yıl sonuna kadar 155 franchise şube açacak! 

Yüksek kar marjı veren tavuk restoranları, 2020'de de yeni girişimcileri sektöre kazandıracak. 6 tavuk restoranı yıl sonuna kadar155 franchise şube açacak... 

10 marka 150 franchise şube daha açacak!

2018'de Türkiye'de yıllık kişi başı kahve tüketimi ilk defa 1 kilonun üzerine çıktı. Franchise veren markalar sektörü hızla büyütüyor. Biz de franchise vererek büyüyen 10 markanın yatırım koşullarını araştırdık. Buna göre bu 10 marka 150 franchise şube daha açacak....

11 marka yıl sonuna kadar 391 franchise şube açacak!

Çiğ köfte, lahmacun, pide, döner gibi Türkiye'ye özgü lezzetler girişim fırsatları sunuyor. Bu alanda faaliyet gösteren önemli markalar franchising yoluyla büyüyor. 11 marka, 2019 yılının sonuna kadar toplam 391 franchise şube açmayı planlıyor...

Bedelsiz franchise fırsatları!

Franchise veren markaların girişimcilerden bir defaya mahsus talep ettiği isim hakkı bedeli bazen yatırımcıyı oldukça zorlayan bir gider kalemi olabiliyor.

19 şirket 2019 sonuna kadar 472 franchise şube açacak!

50 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen franchise sektörüne sürekli yeni oyuncular katılıyor. Yeni franchise vermeye başlayan markaların girişimcilere sunduğu fırsatları araştırdık. Buna göre, 19 şirket 2019 sonuna kadar 472 franchise şube açacak.

Kiraların düşmesi cadde yatırımlarını hareketlendirdi!

Yüksek kiralar ve kentsel dönüşüm nedeniyle bir dönem tercih edilmeyen cadde mağazacılığı yeniden rövançta. Franchise veren markaların sayısının artması ve kiraların düşmesiyle cadde yatırımları hızlandı.

Türkiye'nin 101 popüler franchise markası!

Franchising sektörünün popüler markalarını "Bayim Olur Musun?" dergisi derledi. İşte Türkiye'nin 101 popüler franchise markası...

Fıstıkzade Maslak hizmete açıldı

‘Gaziantep’ten Dünyaya’ sloganı ile Gaziantep’in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 42 Maslak AVM’de İstanbulluların hizmetine açıldı.

Türk markaları MAPIC’te yoğun ilgi gördü!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Uluslararası birçok AVM yatırımcısı ve franchise firması markalarımızla iş birliği yapmak için fırsat kolluyor." dedi.

franchise veren markalar Haberi

franchise veren markalar

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Sektör bu süreçte aldığı yaraları franchise şubelerine verdiği reklam, franchise giriş bedeli indirimi, royalty ücreti ve paket servisi gibi desteklerle sarıyor. 

Ekonomist Dergisi'nden Ayşegül Sakarya Pehlivan ve Burcu Tuvay'ın haberine göre; franchise sektörü büyüme hedeflerini korumak için çalışıyor. 250 binden fazla kişiye istihdam sunan franchising sektörüne 2020'de 15 binden fazla girişimci dahil oldu. Türkiye'deki zincir işletmelerin sayısı 3 bin 500'e, zincir işletmelere bağlı şubelerin sayısı ise 65 bine çıktı. 

Franchise için kritik 5 tavsiye:

- Marka vaatleri iyi incelenmeli,

- Tüketici beklentileri ile inşa edilmiş markalar tercih edilmeli,

- İş modelinin kolay yönetilebilir olması, tedarik gücüne ve merkezin sunduğu desteklere dikkat edilmeli,

- Yatırım geri dönüş süresi ile doğru...