26 / 04 / 2024

galata voyvoda

galata voyvoda

Emlak ve Eytam Bankası tarafından 1934 yılında verilen ilanda Galata'da bulunan Voyvoda Karakolu arsası kapalı zarf usulüyle satılacakmış. Arsa bin 110 lira teminatla satışa çıkarılmış.

1937 yılından Galata Rıhtımı'nda meydan açılacak!

1937 yılında tarihi Galata Rıhtımı'nda yeni bir meydan açılacakmış. Merkez Rıhtım Han ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasındaki sahada açılacak meydan, Merkez Rıhtım Han'ından Deniz Ticaret Müdürlüğü'ne kadar uzanacakmış.

2005 yılında tramvay, 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nde!

2005 yılında raylı sistemin İstanbul'daki son aşaması, Eminönü-Kabataş hattı hizmete girmiş. 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nden geçerek Kabataş'a ulaşan tramvay hattı, Kabataş'tan Maslak'a kadar uzatılacakmış.

Nar Motorlu Araçlar Ve Turizm Anonim Şirketi Galata Kahvehanesi Şubesi açıldı!

Nar Motorlu Araçlar Ve Turizm Anonim Şirketi Galata Kahvehanesi Şubesi 4.5 milyon TL sermaye ile 18 Haziran 2015 tarihinde Beyoğlu'nda kuruldu.

2000 yılında Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı bitmiş!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararları doğrultusunda başlatılan Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı ve temizliği 2000 yılında tamamlanmış. Onarım çalışmaları için 235 milyar lira harcanmış.

1999 yılında Galata Kulesi'ne milenyum restorasyonu!

1999 yılında Galata Kulesi'nde oluşan çatlaklar aslına uygun bir malzemeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş. En son 1967 yılında restore edilen tarihi kulenin restorasyonu 200 milyar liraya mal olacakmış.

Tophane nargile cafeleri Galata Port projesi kapsamında yıkılacak!

İstanbul'un en meşhur nargile kafelerinin yer aldığı Tophane'de nargile dönemi artık sona eriyor. Galata Port Projesi kapsamında yıkılacak olan 20 nargile kafeden 14'ü kapısına kilit vurdu.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.

Yeni Galata Köprüsü trafiğe kapanıyor!

Yeni Galata Köprüsü’nde baskül köprünün otomasyon sistemine ait kısmi yenileme ve bakım çalışması yapılacağından Yeni Galata Köprüsü 03.04.2015 tarihinde 01:30-04:30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak...

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü Ayvansaray-Hasköy arasına yerleştirilecekmiş!

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Ayvansaray ile Hasköy arasına yerleştirileceği açıklanmış. Tarihi köprü, Haliç'te yeni yerine kazıklar üzerine yerleştirilecekmiş ve ağır taşıtlar dışında trafiğe açık olacakmış.

Kocaeli Ada Park projesine Galata Kulesi yapılacak!

Başiskele Belediyesi kentin mobilyasına uygun estetik değerler ve eserleri Başiskele’ye kazandırmaya devam ediyor. Ada Park’a şimdi de Galata Kulesi yapılacak.

galata voyvoda Haberi

galata voyvoda

Emlak ve Eytam Bankası İlanları


Kapalı Zarfla Satılık Arsa


Esas No.                  Mevki ve nevi                              Teminat

  500    Galata'da Kemankeş Mahallesi'nde Kemeraltı

            Sokak ve tramvay caddesinde eski 83 ve yeni    1110

            4-6 numaralı eski Voyvoda Karakolu arsası.  


Yukarıda yazılı arsa bedeli peşin tevsiye edilmek şartıyla ve kapalı zarfla artırmaya konulduğundan taliplerin şubemizden bir lira mukabilinde bir kıta şartname alarak teklif mektuplarıyla birlikte ihaleye müsadif 11/8/934 Cumartesi günü saat onda bankamıza tevdi eylemeleri.


(1934 yılında Reşat Altın -7.2 gram- 9 liraymış.)


Son Posta 4 Ağustos 1934 


Abdullah Kutalmış...