28 / 03 / 2024

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü unvanını kazanacak ve sadece ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak İstanbul Yeni Havalimanı'na 250 havayolu şirketi uçacak.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, KİT Komisyonu'nda İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin konuştu. Keskin'in verdiği bilgilere göre; Kâğıthane-İGA Haziran 2021'de, Gayrettepe-İGA 2021 sonu, Halkalı-Başakşehir-İGA ise 2022 yılı sonunda açılacak...

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu'nun ihalesi TBMM'de!

Gayrettepe İstanbul Yeni Havalimanı Metro İnşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ilk tren raylarda!

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ilk tren setinin imalatları bitirilerek raylara indirildi. Türkiye’nin en hızlı metrosunda kullanılacak tren setleri bu ay içerisinde birleştirilerek performans testlerine başlanacak...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Türkiye'nin ilk hızlı metrosu olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak'' dedi.

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı Haberi

Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanına 250 ayrı havayolu şirketi uçacak.


İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üçüncü Havalimanının inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, özellikle yaz aylarında gece gündüz durmadan 3 vardiya çalıştıklarını anlattı.


Havalimanının ilk etabını, belirtilen tarih olan 26 Şubat 2018'e yetiştirmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Akçayoğlu, terminal binasının kaba inşaatını bir an önce bitirmek istediklerini söyledi.


Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etap için yapımı süren terminal binasının 1,3 milyon metrekare olacağını kaydederek, "Ben rahat bir şekilde 110 milyon yolcu kapasitesini kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü şu anda yıllık 60 milyonun üzerinde yolcuyu ağırlayan Atatürk Havalimanı terminal binası 350-400 bin metrekarelerde" dedi.


- "Günde 2 bin uçak iniş ve kalkış yapabilecek"

Akçayoğlu,...