02 / 05 / 2024

gayrimenkul bankası 2017

gayrimenkul bankası 2017

Türkiye Finans Forumu kapsamında gerçekleştirilen “Gayrimenkul Finansmanında Alternatif Enstrümanlar” başlıklı oturumda, gayrimenkul sektörü temsilcileri sadece emlak işiyle ilgilenen bir bankaya ihtiyaç olduğunu vurguladılar. 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Emlakta nostalji: Emlak ve Eytam Bankası İstanbul'da 4 gayrimenkul kiralayacak!

3 Haziran 1926 tarihinde kurulan Emlak ve Eytam Bankası zamanında İstanbul'da gayrimenkul kiralıyormuş. Gelin hep beraber kiralanan taşınmazları inceleyelim...

İş Bankası'ndan Türk gayrimenkul devi Çağla Grup'a iflas davası! 

İş Bankası, alacaklı olduğu gayrimenkul devi Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'ye karşı iflas davası açtı. Çağla Grup, Skyland İstanbul projesi ile biliniyor. İşte ayrıntılar... 

Ziraat Bankası ile Demirören arasında yeni gayrimenkul protokolü

Ziraat Bankası ile Demirören Holding arasında yeni gayrimenkul protokolü imzalandı. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan gayrimenkul fiyatları açıklaması!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) konut ve ticaret amaçlı gayrimenkul segmentlerinde bir fiyat düzeltmesi yaşanması ihtimalinin yükseldiğini belirtti. 

Merkez Bankası’nın faiz kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Merkez Bankası’nın faiz kararını gayrimenkul sektörü açısından olumlu olduğunu dile getirdi. 

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

İller Bankası 4 ildeki 11 gayrimenkulü satışa çıkardı!

İller Bankası tarafından, mülkiyeti İller Bankası A.Ş.'ye ait olan Ankara, Kırklareli, İstanbul ve İzmir illerinde yer alan 11 gayrimenkul 673 milyon 940 bin TL'ye satışa çıkarıldı...

Yapı ve Kredi Bankası'nın payları Koray Gayrimenkul'e devredildi!

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin Yapı Kredi GYO'nun sermayesinde sahibi olduğu paylarının şirket ortaklarından Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş'ye devrine ilişkin olarak Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'den açıklama geldi.

Halk GYO'nun 14 gayrimenkulü 5 yıllığına Halk Bankası'na kiralandı!

Halk GYO'nun mülkiyetinde bulunan ve T.Halk Bankası A.Ş. ile olan 5 yıllık kira sözleşme süresi 30 Ekim 2020 tarihinde dolan ekli listede yer verilen 14 adet gayrimenkulün, 5 yıllığına T.Halk Bankası A.Ş.'ne kiralanması hususunda sözleşme imzalandı. 

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya Erenler'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

gayrimenkul bankası 2017 Haberi

gayrimenkul bankası 2017

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent moderatörlüğünde düzenlenen oturuma Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ile McKinsey Türkiye Genel Müdürü ve kıdemli ortağı Özgür Tanrıkulu gibi önemli isimler katılım gösterdiler.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Finans Forumu'na katılan sektör temsilcileri çok önemli açıklamalarda bulundular.


TEK TEHDİT FAİZ ARTIŞLARI



Sektörün 2018 için önündeki en büyük tehdidin faiz artışı olduğunu vurgulayan Altan Elmas, “Hem kredi maliyetlerinde hem de paranın maliyetindeki artış konut kredi faizlerine de yansıdı. Yüzde 1.1-1.2 seviyelerine çıktı, özelde daha yukarıda. Bu hemen ekim satışlarında kendini gösterdi. Kasım ve aralıkta da görünecek. Önümüzdeki yıl faizlerin seviyesi...