29 / 03 / 2024

gayrimenkul değerleme sistemi

gayrimenkul değerleme sistemi

Türk vatandaşlığı alabilmenin koşullarından olan, 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak istemeyen yabancılar ile bazı değerleme uzmanlarının fazla değer gösterme hilesi, hayata geçirilen otomatik eksper atama yöntemi ile engellendi.

Konut satışları gaza bastı!

1 Ocak 2020 tarihi itibari ile konut alım-satımında yeni bir dönemin başlayacak olması konut piyasasını hareketlendirdi. Sektör temsilcilerine göre, vatandaş satış sürecini hızlandırdı...

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

Gayrimenkul Değerleme Sistemi geliştirilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamalarının etkililiğini artırmak ve piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Gayrimenkul Değerleme Sistemi'nin geliştirileceği açıklandı.

Taşınmaz Değerleme Sistemi'yle ilgili tüm detaylar!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi hayata geçiyor. 

Taşınmaz Değerleme Sistemi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Taşınmaz değerleme sistemi ile gayrimenkul emlak vergi değerlerini adil bir şekilde yapacağız" dedi...

Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Maltepe Şubesi açıldı!

Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Maltepe Şubesi, Ömer Ali Anbar Şube Müdürlüğü'nde 270 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Aralık'ta kuruldu.

İlke Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İlke Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Babür Berksan Şube Müdürlüğü'nde 600 bin TL'lik sermaye bedeli ile 23 Aralık'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Ahlat Sokak'ta kuruldu.

Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ökkeş Fatih Akyurt Şube Müdürlüğü'nde 400 bin TL'lik sermaye ile 18 Aralık'ta Eyüp, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Düzey Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Düzey Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Lokman Çuvanlıoğlu Şube Müdürlüğü'nde 350 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Aralık'ta Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi'nde kuruldu.

Çizgi Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi Kartal Şubesi açıldı!

Çizgi Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi Kartal Şubesi, Gaffar Yıldırımer Şube Müdürlüğü'nde 300 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta Kartal, Doğanlı Yeni Mahallesi, Pegagaz Sokak'ta kuruldu.

İdeal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İdeal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ramazan İşleker Şube Mdürülüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım'da Akyapı Sitesi, C2 Blok'ta kuruldu.

Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Harun Ümit Yaşar Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Kasım'da Şişli, Büyükdere Caddesi'nde kuruldu.

Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi; Ali Kızıltan Şube Müdürlüğü'nde 600 bin TL'lik sermaye ile 3 Kasım 2014 tarihinde Kadıköy'de kuruldu.

Eva Gayrimenkul Değerleme'ye European Property Awards'tan ödül!

Eva Gayrimenkul Değerleme European Property Awards’da “Danışmanlık” kategorisinde bu sene de Türkiye’nin en iyi firması seçilerek ödül almaya hak kazandı. Eva Gayrimenkul Değerleme Direktörlerinden Özdil Şahin konu ile ilgili açıklama yaptı.

gayrimenkul değerleme sistemi Haberi

gayrimenkul değerleme sistemi

Türk vatandaşlığı alabilmenin koşullarından olan, 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak istemeyen yabancılar ile bazı değerleme uzmanlarının fazla değer gösterme hilesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün otomatik değerleme sistemini hayata geçirmesiyle engellendi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  değerleme uzmanlarıyla yatırım gerçekleştirecek yabancının iletişimi önlendi. 

Türkiye'den vatandaşlık almak isteyen yabancılar, 2018'e kadar 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yaparak bu haktan faydalanabiliyordu. Eylül 2018'de düzenleme getirilerek, 1 milyon dolarlık gayrimenkul sınırı 250 bin dolara düşürüldü. Bu düzenleme, en az 500 bin dolar yatırım gerçekleştiren ya da bankaya yatıranlar veya en az 50 Türk vatandaşına iş imkanı sunan yabancılar için de geçerli sayıldı. Yeni yönetmeliğe göre yabancıların KDV ödemeden gayrimenkul satın alabilmesinin önü açılırken, gayrimenkullerin seneden önce satılmaması şartı da getirildi.