26 / 04 / 2024

gayrimenkul değerleme yöntemleri

gayrimenkul değerleme yöntemleri

Gayrimenkul değerleme tebliği, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esasları 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?: Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor...

Gayrimenkul değerleme esasları!

Gayrimenkul değerleme esasları kapsamında tüm dünyada modern değerleme çalışmalarında genellikle üç değişik yöntem kullanılıyor. Bu yöntemler, maliyet, emsal karşılaştırma ve gelir indirgeme yaklaşımı olarak kullanılıyor...

Gayrimenkul ekspertiz nedir?

Satın almak istediğiniz gayrimenkul için talep ettiğiniz kredi miktarı, gayrimenkulün değer tespitinin sonucuna bağlı oluyor. Gayrimenkul ekspertiz nedir? sorusunun cevabı ise kredi alabilmek için konutun değerinin eksperler tarafından tespit edilmesidir.

Gayrimenkul değerleme yöntemleri!

Gayrimenkul değerleme yöntemleri nden en sık kullanılanı karşılaştırma yöntemi oluyor. Bu yöntem ayrıca en kolay ve en sistematik yöntem olma özelliğini gösteriyor. Diğer yöntemler ise maliyet ve gelir kapitalizasyonu oluyor...

Gayrimenkul değerleme tarifesine yüzde 50'ye yakın zam geldi! SPK duyurdu: Konut, ofis, fabrika, arsa.. Tek tek değişti!

SPK 2023 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi tutarlarında güncellemeye gitti ve yaklaşık yüzde 50 oranında zam uyguladı. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İkon Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İkon Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Feryat Atasoy tarafından kuruldu.

Gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesine 2023 ayarı! Resmen zam geldi, tutarlar yükseldi! Hemen bakın!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, 2023 yılında uygulanacak gayrimenkul değerleme asgari ücretleri resmen yükseltildi. İşte yeni rakamlar...

Işık Group Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Işık Group Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Işık tarafından kuruldu.

2022 Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi!    

Sermaye Piyasası Kurulunun 2022 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esaslarına İlişkin Kararı bugünkü 31704 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'dan gayrimenkul değerleme faaliyetlerine ilişkin açıklama! 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), internet sitesinde gayrimenkul değerleme faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy’de  1 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Alalmış tarafından kuruldu.

Gayrimenkul değerleme tarifesi neye göre belirlenir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesinde yapılan güncellemeyle, değerleme ücretlerinde ortalama yüzde 7,5 oranında artış yapıldığını söyledi.

Gayrimenkul değerleme fiyatları yükseldi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyeleri tarafından verilecek olan gayrimenkul değerleme hizmetine esas gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini açıkladı.

2021 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi güncellendi!

Sermaye Piyasası Kurulunun 2021 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesinin Güncellenmesine İlişkin Kararı bugünkü 31591 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul değerleme sektöründen öğrencilere çağrı!

Türkiye genelinde gayrimenkul değerleme sektörünün kuruluş ve gelişim süreçlerinin içerisinde bulunan duayen isimlerden biri olan Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, üniversite tercihlerini yaparak geleceklerini belirleyecek olan gençlere önemli tavsiyeler verdi. 

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Şendal Arslan tarafından kuruldu.

gayrimenkul değerleme yöntemleri Haberi

gayrimenkul değerleme yöntemleri


Gayrimenkul değerleme tebliği!


Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esaslar hakkında 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan gayrimenkul değerleme tebliği aşağıdaki gibidir:


Gayrimenkul değerleme tebliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar


Amaç


Madde 1 – Bu Tebliğin amacı, sermaye piyasası mevzuatına tabi ortaklıkların, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca değerleme yaptırmaları zorunlu tutulan işlemlerine ilişkin olarak değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınacak gayrimenkul değerleme şirketlerine ilişkin esasları belirlemektir.


Dayanak


Madde 2 – Bu Tebliğ, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 15/12/1999 tarih ve 4487 sayılı Kanunla değişik 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (r) ve (t) bentlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanım ve kısaltmalar


Madde 3 – Bu Tebliğde geçen;


Kanun   :       28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı...