26 / 04 / 2024

gayrimenkul değerlemesi finanasmanı ve yüksek lisans

gayrimenkul değerlemesi finanasmanı ve yüksek lisans

Gayrimenkul değerlemesi yapılırken başvurulan metodlar vardır. 'Gayrimenkul değerlemesi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı için haberimizi okuyun...

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

GYODER, Çözüm Platformu'nda gayrimenkul değerlemesi konuşuldu!

'Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu' olarak sektörün bütün alt açılımlarını aynı çatı altında buluşturan GYODER, Çözüm Platformu toplantısının yedincisini gerçekleştirdi. Toplantı “Değer”ini Kim Bilir? başlığıyla düzenledi.

Alarko GYO'dan şirket değerlemesi açıklaması!

Alarko GYO'nun Rusya Federasyonu adresindeki gayrimenkulün üst hakkına sahip olan, faaliyeti sadece gayrimenkul olan Rusya Federasyonunda mukim Mosalarko OJSC şirketinin değerlemesi Nexia Pacioli Consulting LLC tarafından yapıldı.

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Omurga Gayrimenkul, 2021 yılı değerlemesi için Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Londra'da gayrimenkul değerlemesi yüzde 25 artacak!

Lonra'daki emlak piyasasını anlatan Land Securities Konut Direktörü Tom Eshelby, önümüzdeki beş yıl içinde Londra'da gayrimenkul değerlemesinin yüzde 20-25 oranında artacağını söylüyor.

Atakule GYO'dan Ankara Mühye'deki gayrimenkulün 2015 değerlemesi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara İli, Çankaya İlçesi, Mühye Mahallesi, 808, 809, 519 numaralı parsellerin 1/1 tam hissesinin, 711 numaralı parselin ise 1/3'ü için hazırlatılan yıl sonu Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı.

Kuyumcukent GYO, Adres Gayrimenkul Değerleme ile anlaştı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortakluğı aktifinde bulunan tüm gayrimenkullerin değerlemesi için teklifte bulunan değerleme şirketlerinden, Adres Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. anlaştı.

Vizyon Gayrimenkul Değerleme A. Ş.'nin yeni şubesi Sakarya'da!

2002’den beri sektörde Gayrimenkul Değerleme - Makine ve gemi değerlemesi konusunda hizmet veren Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A. Ş, yeni şubesini Sakarya'da açtı.

Sinpaş GYO 2014 yılı gayrimenkul değerleme şirketi seçimini yaptı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 2014 yılı için gayrimenkul değerleme hizmeti alınması konusunda şirket seçimini yaptığını duyurdu. Sinpaş GYO'nun varlık ve gayrimenkul değerleme şirketi aşağıdaki gibidir...

Akiş GYO 2014 yılı gayrimenkul değerlemesi için Eva ve Lotus şirketleri ile anlaştı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 2014 yılı gayrimenkul değerleme şirketi olarak Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş ile portföye alınacak yeni gayrimenkuller için de Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. ve yine Lotus ile anlaştı...

Servet GYO 2013 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, portföyünde bulunan Çelik Tüzün Endüstri Merkezi, Çelik Özer Endüstri Merkezi, Deposite Outlet Depo Merkezi ve Çelik Torun Endüstri Merkezi'ne ait 2013 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı...

Alarko GYO 2014 yılı için gayrimenkul değerleme şirketi seçimini yaptı!

Alarko GYO, portföyünde bulunan gayrimenkullerin değerlemesi için Reel Gayrimenkul Değerleme, portföye alınabilecek gayrimenkullerin değerlemesi içinse Tadem Taşınmaz Değerleme yada Artıbir Gayrimenkul Değerleme ile anlaşılmasına karar verdi...

gayrimenkul değerlemesi finanasmanı ve yüksek lisans Haberi

gayrimenkul değerlemesi finanasmanı ve yüksek lisans


Bir gayrimenkulun değerlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bu noktalar şöyle sıralanıyor; 


1- Nüfus 

2- Çevre

3- Doğal afetlere karşı korunma

4- Güvenlik tedbirleri

5- Sosyal alanlara ve alışveriş merkezlerine uzaklık

6- Kamusal hizmetlerden istifade edebilme

7- Pazarlanabilirlik

8- Bina kalitesi

9- Arsa  


Gayrimenkul değerleme metodları

'Gayrimenkul değerlemesi nasıl yapılır?' sorusundaki dikkat edilmesi gereken noktaları söyledikten sonra gayrimenkul değerlemesi yapılırken başvurulan metodları sıralayalım;


1- Yeniden inşa etme maliyeti yaklaşımı


2- Amortisman tutarlarının tespiti 


3- Piyasa değeri yaklaşımı


4- Nakit akışı...