18 / 04 / 2024

gayrimenkul fiyat belirleme tapu dairesi

gayrimenkul fiyat belirleme tapu dairesi

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

O ildeki iki gayrimenkul satılıyor! Fiyatı duyan şok oldu!

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanlığı, yer alan 2 gayrimenkulü satıyor. İşte fiyat bilgisi ve ihale detayları... 

Assan Gayrimenkul Tuzla projesi nerede? Assan Gayrimenkul Tuzla projesi fiyat listesi!

Assan Gayrimenkul Tuzla projesi nerede sorusunun yanıtı ve fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Assan Gayrimenkul Tuzla projesi ile ilgili detaylar...

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 114,82 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerine ilişkin duyuru yaptı. Buna göre gayrimenkul hizmetlerinde 114,82 artış yaşandı.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 164,78 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerine ilişkin duyuru yaptı. Buna göre gayrimenkul hizmetlerinde 164,78 artış yaşandı.

Tahincioğlu Gayrimenkul Göcek projesi fiyat! 

Tahincioğlu Gayrimenkul Göcek projesi fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Tahincioğlu Göcek fiyat bilgisi ve proje detayları...

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 98.73 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerine ilişkin duyuru yaptı. Buna göre en sert artış gayrimenkul hizmetlerinde yaşandı.

gayrimenkul fiyat belirleme tapu dairesi Haberi

gayrimenkul fiyat belirleme tapu dairesi

Kovid-19 salgınına rağmen 2020'yi 40 bin adedin üzerinde bir rakam ile tamamlayarak rekor kıran yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken bir adım daha atılıyor. Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Kovid-19 pandemisine rağmen geçtiğimiz yıl yabancıya yapılan gayrimenkul satışı 40 bin adeti geçerek rekor kırarken, bu satışların parasal karşılığı ise 8 milyar dolar civarında gerçekleşti.  

2018'de Türk vatandaşlığına geçişi için gerekli olan 1 milyon dolarlık gayrimenkul alım koşulunun 250 bin dolara düşürülmesinden sonra yabancıların gayrimenkul yatırımları da hızlandı.

Diğer yandan bugüne kadar 184 farklı ülke vatandaşı Türkiye'den gayrimenkul aldı, 105 farklı ülkeden 9 bin 469 kişi ise 43 farklı şehirden taşınmaz edinerek Türk vatandaşlığı aldı. Fakat yabancıya konut satışında yaşanan büyük ilgi sonrası dikkat çeken bir oyun da deşifre edildi. 

Yabancıların karşılaşma...