16 / 04 / 2024

gayrimenkul fiyatları koronavirüs

gayrimenkul fiyatları koronavirüs

Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin pandemi öncesine göre 30 kat arttı. Artık fazla gelir getiren yatırımlar arsa, tarla, bağ ve bahçe oldu.

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış yeni evli çiftleri zora soktu!

Gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe artması yeni evli çiftleri de zor soktu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,  aileleriyle birlikte yaşamayı planlayan çiftlerin sayısında artış gözlendi.

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış 2022'de katlanacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılında gayrimenkul fiyatlarındaki artışın süreceğine dikkat çekti. Yazıcı, 2022'de popüler olacak ilçeleri de açıkladı...

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

Gayrimenkul fiyatları enflasyonu yendi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşe yazısında gayrimenkul fiyatlarındaki son durumu kaleme aldı.

Gayrimenkul fiyatları dolar milyoneri sayısını uçurdu!

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Gayrimenkul fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiliyor. Peki alınan tam kapanma kararı, gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? Bilge Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Minareci Küçükağa, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da gayrimenkul fiyatlarının beş on katına kadar çıktığını söyledi. Aras, "Kiralar da tabii en az iki, üç katına çıktı. O yüzden Bodrum’da her yer artık altın değerine ulaştı" diye konuştu.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

gayrimenkul fiyatları koronavirüs Haberi

gayrimenkul fiyatları koronavirüs

İzmir'deki gayrimenkul danışmanları, şehirdeki konut stokunun hızla erimesine karşın inşaatların devam ettiğini vurgulayarak, yatırım enstrümanlarının değişiklik gösterdiğini dile getiriyor. Konut almayıp arsa ve tarlayı tercih edenlerin pandemi öncesine göre 30 kat arttığını belirten uzmanlar, artık fazla gelir getiren yatırımların arsa, tarla, bağ ve bahçe olduğuna dikkat çekti.

Habertürk'te yer alan habere göre; İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, İzmir'de tüm arsa ve tarlaların konutlara dönüşmeye başladığına vurgu yaparak büyük inşaat firmalarının binlerce konut yaptığını dile getirdi. Türkiye'nin konut açığının 4.5 milyon iken bunun yanında Toplu Konut İdaresi tarafından konut inşasının da devam ettiğini kaydeden Akgün, buna karşın önemli bir arzın oluştuğunu aktararak, "Pandemide verilen düşük faizli kredilerle bu stokların yüzde 50'si tüketildi. Buna rağmen vatandaşların yatırım enstrümanları değişiklik gösteriyor. Konut almayıp arsa ve tarlayı almayı...