24 / 04 / 2024

Gayrimenkul ipoteği karşılığı kredi

Gayrimenkul ipoteği karşılığı kredi

Gayrimenkul ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın, güvence altına alınması için, bir taşınmazın teminat verilmesi işlemidir...

Belediye arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satacak! 

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde yer alan gayrimenkulü arsa satışı karşılığı hasıtlat paylaşımı yöntemiyle satacak. İşte detaylar...

Beyoğlu'nda 31.7 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Evliya Çelebi Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

Beyoğlu'nda 4.1 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Keçecipiri Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

Beyoğlu'nda 31.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Evliya Çelebi Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

İzmir Vakıflar'dan 5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa! 

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından; Manisa İli, Yunusemre İlçesi, Horozköy Mahallesi'ndeki gayrimenkul yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

Kemer Belediyesi'nden 10.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık bina!

Antalya İli Kemer Belediye Başkanlığı; Antalya ili Kemer İlçesi Kuzdere Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

Balıkesir Vakıflar'dan 75 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa!

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Balıkesir Burhaniye ilçesi, Pelitköy mahallesindeki gayrimenkul yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

Balıkesir Vakıflar'dan 3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa!

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Edremit ilçesi Güre mahallesindeki gayrimenkulü yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

Konya Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralık gayrimenkul!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Karatay'da bulunan gayrimenkulü yapım karşılığı kiraya verecek. İhalesi 9 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkulün bedeli 3 milyon 383 bin 350 TL olarak belirlendi.

Servet Gayrimenkul Beylikdüzü projesi için kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Servet Gayrimenkul Beylikdüzü projesi için kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı.

Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bugün yapılan "İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1.Oturumu ile ilgili teklifleri açıkladı.

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi şartları!

Bankalardan nakit ihtiyacı için ya da konut satın almak için kredi kullanılabiliyor. Kredi türleri arasında tapu ipoteği karşılığı kredi da yer alıyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi şartları nelerdir?

Gayrimenkul ipoteği karşılığı kredi Haberi

Gayrimenkul ipoteği karşılığı kredi

Gayrimenkul ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın, güvence altına alınması için, bir taşınmazın teminat verilmesi işlemidir. Sınırlı bir ayni haktır, ipotekli taşınmaz malın başkasına devri mümkündür. Üzerinde ipotek olan taşınmazın devri için, ipotek alacaklısının iznine gerek yoktur. İpotek; talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek Tapu Sicil Müdüıiüğü'nde resmi senet düzenlenerek yapılmaktadır. 


Gayrimenkul rehin edilirken hangi ipotek derecesine kaydedilirse o derecenin ifade ettiği kuvvetle teminat oluşturmaktadır. Derecelerden birinin boşalması halinde bir alttaki derecede bulunan ipotek boşalan dereceye geçmez. Bankalarca veya kamu kurum kuruluşlarınca verilen kredilere karşılık teminat verilen taşınmazların ipotek işlemlerinde resmi senet düzenlenmez. 


Müşterek mülkiyete konu olan bir taşınmaz malın paydaşları kendi paylarını ipotek verebilirler. 


1- İpotek İşlemi İçin...