29 / 03 / 2024

gayrimenkul ipoteği nedir

gayrimenkul ipoteği nedir

Gayrimenkul ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın, güvence altına alınması için, bir taşınmazın teminat verilmesi işlemidir...

İpotek ne demektir?

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Edılıya Israfılova tarafından kuruldu.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Iradah Gayrimenkul Acenteliği Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Iradah Gayrimenkul Acenteliği Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Karataş tarafından kuruldu.

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Mine Berra Doğaner Nerelidir? Mine Berra Doğaner Mesleği Nedir?

Dr. Mine Berra Doğaner ne iş yapıyor? Dr. Mine Berra Doğaner’in mesleği nedir? Dr. Mine Berra Doğaner nereden mezundur? İşte detaylar!

Necdet Gürbüztürk mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur?

Necdet Gürbüztürk ne iş yapıyor? Necdet Gürbüztürk’ün mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur? İşte detaylar!

Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir Kimdir?

Funda Tacir kimdir? Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir nereden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

gayrimenkul ipoteği nedir Haberi

gayrimenkul ipoteği nedir

Gayrimenkul ipoteği, halen mevcut veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan her hangi bir alacağın, güvence altına alınması için, bir taşınmazın teminat verilmesi işlemidir. Sınırlı bir ayni haktır, ipotekli taşınmaz malın başkasına devri mümkündür. Üzerinde ipotek olan taşınmazın devri için, ipotek alacaklısının iznine gerek yoktur. İpotek; talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek Tapu Sicil Müdüıiüğü'nde resmi senet düzenlenerek yapılmaktadır. 


Gayrimenkul rehin edilirken hangi ipotek derecesine kaydedilirse o derecenin ifade ettiği kuvvetle teminat oluşturmaktadır. Derecelerden birinin boşalması halinde bir alttaki derecede bulunan ipotek boşalan dereceye geçmez. Bankalarca veya kamu kurum kuruluşlarınca verilen kredilere karşılık teminat verilen taşınmazların ipotek işlemlerinde resmi senet düzenlenmez. 


Müşterek mülkiyete konu olan bir taşınmaz malın paydaşları kendi paylarını ipotek verebilirler. 


1- İpotek İşlemi İçin...