29 / 03 / 2024

gayrimenkul kazancı vergisi

gayrimenkul kazancı vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. İşte 2015'te gayrimenkul satanların vergisi..

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022!

Gayrimenkul satış işleminin, satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde gerçekleşmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide belli bir tutar istisna olarak açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında alınacak.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 3 gün sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 35 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek. 

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

gayrimenkul kazancı vergisi Haberi

gayrimenkul kazancı vergisi

2015'te gayrimenkul satanların vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. 


Gayrimenkul gelir vergisi, satışı yapan ve dolayısı ile kazanç elde eden kimse tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi kazancın elde edildiği seneyi takip eden yılda yapılıyor.


Buna göre 2015'te gayrimenkul satanların vergisi, 2016 yılında ödeniyor. Ödeme öncesinde 25 Mart'a kadar beyannamelerin verilmesi gerekiyor.


Ödemeler ise sene içerisinde iki eşit taksitte yapılabiliyor. 1. taksit ödemeleri 31 Mart'a kadar vergi dairesine yapılıyor. Verginin 2. taksitleri ise Temmuz ayında ödeniyor.


Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda istisna üstündeki gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan...