26 / 04 / 2024

gayrimenkul mirası

gayrimenkul mirası

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu 'Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul mirasında kimlere pay düşer?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Gayrimenkul mirasında kimlere pay düşer? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Gayrimenkul miras hukuku!

Gayrimenkul miras hukuku, ölen kişinin eşi ve çocuklarının sağ olduğu durumlarda paylaşım açısından önem taşıyor. Gayrimenkulün mirasçılar arasında paylaştırılmasını miras hukuku düzenliyor. Buna göre mirasçılara düşecek pay aşağıda yer alıyor...

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi?

Miras kalan gayrimenkul kiraya verilebilir mi? sorusu miras konusunda kafası karışık her insanın sorduğu sorulardan biridir? İşte merak edilen detaylar!

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Bir gayrimenkulün mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapuyu kendi üzerlerine geçirmek için intikal işlemlerini yapmaları gerekiyor. Peki, miras intikali için tapu harcı ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Mirasbırakan gayrimenkul sahipleri sağlığında tapusunu bağış yolu ile bir başkasına devredebiliyor. Peki, bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

gayrimenkul mirası Haberi

gayrimenkul mirası

Miras davalarında kazanma ihtimaliniz olan konularda dava açıldı. Dedenin erkek evlatlarına satış yoluyla gayrimenkulünü devretmesi ispatlanamayacak ise bu dava açılmamalı.

Dedemiz sağlığında sahibi bulunduğu beş çocuğundan iki erkek evladına dolaylı olarak satış göstermiş, sonra bunlar da el değiştirmiş.

Daha sonra mezrada bulunan gayrimenkul için kadastro geçtiğinde yine iki erkek evlat adına tescil ettirilmiş. Annemiz de iki yıl önce öldü. Bu durumda hakkımızı nasıl ararız? 

Hak aramanın yollarının başında dava açmak gelir ama her olayın ardından “Hemen gidin dava açın” demek doğru olmaz. Kazanma ihtimali olan davalar açılır. Kazanma ihtimali olmayan davalar yarar değil zarar getirir.

Geçenlerde kaybedilmiş bir davanın kararı elime geçti. Kazanan taraf vekiline yaklaşık 150 bin TL ücret tayin olunmuştu. Yani kaybedilecek davada sadece davanın kaybedilmesi ile kalınmıyor, büyük zararlar da ortaya çıkabiliyor.

Bunları...