20 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışı döviz yasağı

Gayrimenkul satışı döviz yasağı

Dövizle yapılan kira sözleşmelerinin TL’ye dönüştürülmesini zorunlu kılan düzenlemenin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen AVM'lerde TL'ye geçen olmadı.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönmeyene ceza!

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun’a göre, Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Karara uymayanlara ise 52 bin 600 TL'ye kadar para cezası verilebilecek.

Gayrimenkul satışı döviz yasağı 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararları ile gayrimenkul satışına döviz yasağı getirildi..

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

İstanbul ve Tekirdağ'da 30 gayrimenkul satılıyor! 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa, dükkan ve ev fırsatı! 

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer, Eyüpsultan, Fatih ve Bakırköy ile tekirdağ Çorlu ilçesinde yer alan 30 adet gayrimenkulü satıyor. İşte fiyatlar...

Döviz alım satımında yeni dönem

Son dakika gelişmesi, döviz alım satımı işlemlerinde vergi kimlik numarası tespitini gerektiren tutar sınırı 3 bin dolardan 5 bin dolara yükseltildi . İşte son dakika haberinin tüm detayları...

Gayrimenkul satışı döviz yasağı Haberi

Gayrimenkul satışı döviz yasağı

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla kira sözleşmelerinde TL'ye geçilecek. Döviz kurlarındaki aşırı yükselmenin ekonomiye etkisini azaltmak ve TL’ye destek vermek amacıyla yapılan düzenlemenin üzerinden 15 gün geçti. Dövize yasak getirilen uygulamaya göre, kavga gün geçtikçe büyüyor. 

Döviz üzerinden devam ediliyor

Dövizle yapılan kira sözleşmelerinin bir ay içinde TL'ye çevirilmesi gerekiyor. Düzenlemenin üzerinden 15 gün geçti ancak hala TL’ye geçen AVM olmadı. Bir alık süre 12 Ekim'de dolacak ancak hala hiçbir avm kiracılarına TL fiyatlı yeni sözleşme göndermedi. 

Ticaret Bakanlığı’na çağrı

İş yeri sahipleri ise kiraların nasıl hesaplanacağı ve şekilleneceği konusunda bir bilgilerinin olmadığı için planlamalarını yapamadıklarını söyledi. Parekenciler, TL rakamlı, yeni kira fiyatlı yeni sözleşmelerin hazırlanması için Ticaret Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

Provokasyon iddiası

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYMD) Başkanı Hulusi Belgü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın...