29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sermaye iradı taksit dönemi

Gayrimenkul sermaye iradı taksit dönemi

Mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya veren kimseler, belli koşullar altında gayrimenkul sermaye iradı vergisini ödemek ile yükümlü olabiliyor. Peki vergi mükelleflerinin gayrimenkul sermaye iradı ödeme dönemleri ne zaman?

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Edip Gayrimenkul yeni yönetim kurulu üyelerini seçti!

Edip Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince oluşturulması gereken, "Kurumsal Yönetim Komitesi" başkanlığına bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçti.

Gayrimenkul sermaye iradı kurumlar vergisinden muaf mı?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nda bazı istisnalar bulunuyor. Peki söz konusu istisnalar hangi durumlarda uygulanıyor? İşte detaylar...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün fon kullanım raporu yayınlandı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Raporu' yayınladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul sürdürülebilirlik politikalarını kabul etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 2 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren sürdürülebilirlik ilkeleri uyum çerçevesine istinaden politikaların kabulüne karar verdi. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

İhlas Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

İhlas Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

Kuyumcukent Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Kira geliri beyannamesinde bunlara dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kira geliri vergisinde hangi değerler indirilebilir? İşte gelir vergisi beyannamesinin püf noktaları...

Gayrimenkul sermaye iradı taksit dönemi Haberi

Gayrimenkul sermaye iradı taksit dönemi

Gayrimenkul sermaye iradı ödeme dönemleri!

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı vergisi, mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya verenlerin ödediği vergi olarak karşımıza çıkıyor. 


Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı ödemeleri için öncelikle beyanda bulunulması gerekiyor. Ancak beyanı tüm kira geliri elde eden taşınmaz mal sahipleri vermiyor.


Vergi için her sene mesken ve işyerleri için ayrı ayrı istisna bedeli belirleniyor. Beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. 


Buna bağlı olarak vergi de, aynı şekilde istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor.


Meskenlerin gayrimenkul sermaye iradı..

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyerlerinin gayrimenkul sermaye iradı..

2013 yılı boyunca...