23 / 04 / 2024

gayrimenkul vergisinde rekor

gayrimenkul vergisinde rekor

Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu. Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kıran İstiklal Caddesi dünyadaki AVM'leri solladı! 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre İstiklal Caddesi, Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kırdı...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

Türk vatandaşlarının büyük bir kısmı kiralara bile yetişemezken yabancıların Türkiye'de Haziran ayındaki gayrimenkul alımları rekor seviyeye ulaştı. İşte detaylar...

Martı GYO portföy büyüklüğünü ikiye katlayarak rekor kar açıkladı!

Martı Otel İşletmeleri’nin bağlı ortaklığı Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföy büyüklüğünü ikiye katladı ve rekor kar açıkladı. İşte Martı GYO tarafından yapılan kar açıklaması...

2023 emlak vergisinde rekor artış beklentisi! Milyonlarca gayrimenkul sahibine şok!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde emlak vergisi cezalarındaki artışı kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Emlak vergisinde rekor artış geliyor! Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde Ekim ayında kesinleşecek ve 2023'te uygulanacak yeniden değerleme oranındaki artışı ve bu artışın etkileyeceği vergileri kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisinde ilk taksit dönemi başladı! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin mükellefi olduğu emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün itibarıyla başladı...

Arsa ve tarlaya rekor talep!

Türkiye'de geçtiğimiz sene, tarla, arsa ve dükkân gibi konut dışı gayrimenkul satışı 1.5 milyon adetle son zamanların en yüksek rakamına ulaşarak rekor kırdı.

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Konut dışı gayrimenkul satışında rekor!

Konut satışının hareketli geçtiği Kasım ayında, konut dışı gayrimenkul satışları da tüm zamanların rekorunu kırdı. Kasım ayında 161 bin konut dışı gayrimenkul satışı gerçekleşti. 

gayrimenkul vergisinde rekor Haberi

gayrimenkul vergisinde rekor


Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu.  Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.


Son sırada ise 625 bin TL tahakkuk ile Mahmut Şahin yer aldı. Listede dikkat çeken bir başka ayrıntı ise SİNPAŞ GYO İcra Kurulu Başkanlığı'ndna ayrılan ve EYG Gayrimenkul şirketini kuran Ömer Faruk Çelik oldu.


Türkiye genelinde 2014 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 yılı Mart ayında 1 milyon 856 bin 862 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi,   1 milyon 336 bin 766 mükellef tarafından da gayrimenkul sermaye iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmiştir.


Verilen beyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 35 milyar 464 milyon 997 bin TL matrah...