26 / 04 / 2024

gayrimenkulde balon

gayrimenkulde balon

Moody's Investor Service'den yapılan açıklamada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.

Robert Shiller: Hızlı artan gayrimenkul fiyatları finansal balon yarattı!

Nobel Ekonomi Ödülü'nü alan ABD'li ekonomist Robert Shiller, Der Spiegel dergisine verdiği röportajda uyarılar yaptı. Bir çok ülkede borsalardaki ani yükselişler ve hızla artan gayrimenkul fiyatlarının bir finansal balon yarattığını söyledi...

Gayrimenkulde Vergilendirme Eğitimi 12 Nisan’da gerçekleşti!

Gayrimenkulde Vergilendirme Eğitimi 12 Nisan’da PWC Türkiye ofisinde gerçekleşti. Gerçekleşen eğitimde Ersun Bayraktaroğlu vergi hukuku ve gayrimenkulde vergiye yönelik bilinmeyenlere ışık tuttu.

Referandumdan sonra gayrimenkulde satışlar artacak!

"Referandumdan sonra gayrimenkulde satışlar da fiyatlar da artacaktır." diyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Polat, "Türkiye, gayrimenkul alanında alıcı lehine hayatımda gördüğüm en iyi dönemi yaşıyor" şeklinde konuştu.

Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

IMF'den emlakta balon tartışmasına son nokta!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'de tartışmalara neden olan “emlak balonu” oluşup oluşmadığına dair açıklama yaptı. Emlakta balon olduğunu ve hanehalkı güvencesinin balonun şu an patlamasını engellediğini belirtti.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu kuruldu!

Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmasına karşın, kadın temsilinin yeterli olmadığı düşünülerek, ilki 02 Mayıs 2016’da gerçekleştirilen panelle ivme kazanan “Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu” kuruldu.

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması başlıyor!

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırmasını başlatıyor. ULI, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Samim Hatipoğlu: Gayrimenkulde ortaklık düşünüyoruz!

Ortadoğu ve Körfez’de uzun soluklu ortaklıkları olduğunu ve bölgenin önemli aileleriyle işbirliği yaptıklarını hatırlatan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, "Gayrimenkulde de böyle ortaklıklar düşünüyoruz." dedi.

Gayrimenkulde Dijital Pazarlama semineri 2 Şubat'ta!

GYODER Gayrimenkulde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi eğitim semineri 2 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Konutta balon yok!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, bazı kimseler tarafından iddia edildiği gibi konut sektöründe balon olmadığını belirterek, özellikle İstanbul'un çok ciddi göç aldığını, batıdan göçün teşvik edilmesine rağmen buraya göçün engellenemediğini söyledi.

Gayrimenkulde 300 milyon dolarlık tanıtım 15 milyar dolar getirir!

DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkulde azalan yabancı talebinin tanıtımla aşılabileceğini söyledi. Yılmaz, Emlak Konut ve inşaat firmalarının oluşturacağı 300 milyon dolarlık tanıtım fonunun yılda 15 milyar dolar gelir getirebileceğini belirtti.

Gayrimenkulde Dijital Pazarlama eğitimi 26 Ocak'ta!

GYODER Akademi'nin Gayrimenkulde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi eğitimi 26 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu açıklandı!

URBAN Land Institute (ULI) ve PwC’nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan araştırması ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu’nu’ sonuçları açıklandı.

gayrimenkulde balon Haberi

gayrimenkulde balon

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti. 



Moody's Investor Service'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankalann güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye'nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor" denildi. Açıklamada, "Türkiye'nin parasal politikası ve birkaç makro ihtiyati tedbir kısmen piyasayı emlak balonu riskine karşı korurken, teminatlı tahviller için güçlü yasal koşullar yatınmcılar için kredi korumasında ek bir katman oluşturuyor" denildi. 



Türkiye'de...