19 / 04 / 2024

gayrimenkulde yenile sat dönemi

gayrimenkulde yenile sat dönemi

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe yaşanan düzeltmeyi de ‘yeni pazar şartlarına adaptasyon’ olarak yorumlayan Hilmi Uytun, konutların içinde yapılacak olan yenilemelerin satışı hızını ciddi oranda artırdığını söyledi.

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Kolay ve ucuz gayrimenkulde son 25 gün! Resmen değişiyor! 

Maliye rayiç güncellemesi yaparak konut satışlarından elde edilen vergi gelirini yükseltmek istiyor. Kolay ve ucuz gayrimenkulde son 25 gün! Resmen değişiyor! İşte ayrıntılar...

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

GAPAS Serbest Kürsü Gayrimenkulde Nöro Pazarlama etkinliği yarın!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS)  tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yarınki etkinliğinde Gayrimenkulde Nöro Pazarlama ele alınacak. 

GAPAS Serbest Kürsü 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi' etkinliği 27 Ocak'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yeni etkinliği 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi!' 27 Ocak tarihinde yapılacak.

Hisseli gayrimenkullerdeki hisseler nasıl satılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkulde hisse satışının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz!

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz devam ediyor. 2021'in Ocak-Ekim döneminde yabancılara 43 bin 372 konut satıldı. Yabancıya konut satışı 10 ayda 2020 yılının rakamlarını geçti.

Miras kalan gayrimenkulde hisse satışı yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede miras kalan gayrimenkullerdeki hisse satışını kaleme aldı. 

GİGDEKS gayrimenkulde yabancıya satışın nabzını ölçecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), gayrimenkul sektörünü ilk kez yabancıya konut satış endeksi ‘GİGDEKS’ ile tanıştırdı. 

gayrimenkulde yenile sat dönemi Haberi

gayrimenkulde yenile sat dönemi

Son yıllarda rekor üstüne rekor kıran gayrimenkul satışları, yılın ilk 9 ayında 1 milyon sınırını da aştı. Özellikle yabancıya satışta yaşanan ciddi yükseliş ve markalı konut üreticilerinin yaptığı kampanyalarla sektörde son dönemde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.

“Sektörün geleceği çok parlak”

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Eylül ayında Türkiye'de 127 bin konutun el değiştirdiğini belirten Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün son derece sağlıklı olduğunu belirtirken, “Türkiye'de yakaladığımız satış istatistikleri, neredeyse bütün Avrupa ülkelerinin katbekat üzerinde. Ben Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu ve birkaç ay sonra bu satışların da ciddi biçimde artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Artık önemli olan evin içinde fark yaratmak”

İlk 9 ayda, konut satışlarında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 3'lük bir...