29 / 03 / 2024

gayrimenkule yatırım

gayrimenkule yatırım

Emlak sektöründe yatırım, her şeyden önce risk içeren bir yatırım biçimidir ve geleceğe yönelik riskler doğru analiz edilmelidir.

1999 yılında evlerini satmak isteyenler çoğaldı!

1999 yılında faizler kira gelirini sollayınca evlerini satmak isteyenler çoğalmış. Vatandaşlar parasını faize yatırmak için evlerini satışa çıkarması daire fiyatlarını yüzde 25 ile 30 arasında düşürmüş.

Rus model Tatiana Likhina Antalya'dan villa alacak!

RUS model Tatiana Likhina, kazandığı parayı gayrimenkule yatıran ünlülerden! Rusya dışında gayrimenkul almak isteyen model, son dönemde vatandaşlarının bu konuda tercih ettiği Antalya'ya göz dikti.

Gayrimenkule her yatırım kazandırmaz, mutlaka risk hesabı yapılmalı

Gayrimenkul yatırımcılarının mutlaka okuması gereken bir haber! Satılık konut fiyatları 5 büyükşehirde son 8 ayda yüzde 20'den fazla yükseldi. Ancak uzmanlara göre toplam 7 ana başlıkta toplanan riskleri gözardı eden yatırımcının kazanç sağlaması zor.

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

Kerem Bürsin'den 50 milyon TL'lik dev yatırım! Malikane satın aldı

Ünlüler zaman zaman yaptıkları yatırımlarla gündeme geliyor. Bir çok oyuncu gayrimenkule yatırım yapıyor. Bu isimler arasına Kerem Bürsin de katıldı. Yakışıklı oyuncu, Beykoz Konakları'nda 50 milyon TL'ye muhteşem bir malikane satın aldı. İşte detaylar...

Gayrimenkule yatırım yapmak isterken 4 milyon TL dolandırıldı!

Almanya'da bir yaşam süren Nazif Kardeş, Sakarya'da gayrimenkul yatırımı yapmak isterken yaklaşık 4 milyon TL civarında parasını kaptırdığını iddia etti. Kardeş danışmanlık ve gayrimenkul firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesinde bulundu.

Gayrimenkul yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Gayrimenkule yatırım yapılır mı?' başlıklı yazısı...

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Yabancılardan Türkiye'de gayrimenkule 11 ayda 3,9 milyar dolar yatırım!

Doğrudan yatırım girişlerindeki azalış, Kovid-19 salgını ile beraber başka bir boyuta ulaştı. Türkiye'ye gayrimenkul hariç net doğrudan sermaye girişi 2020'de ilk kez eksiye düştü, yani gayrimenkul hariç doğrudan sermaye hareketinde net çıkış gerçekleşti.

Akfen Holding'ten gayrimenkule ve şehir hastanelerine 6.8 milyar TL yatırım!

Akfen Holding, her şeye rağmen “yatırıma devam” eden gruplardan. 2021 sonuna dek 8 milyar TL'lik bir yatırım planlanıyor. Holding, 2018 ve 2019'da enerji, gayrimenkul, maden, turizm ve şehir hastanelerine 6,8 milyar TL yatırım yaptı...

Gayrimenkul yatırımı güvenli liman oldu!

Mevduat faizlerinin düşmesi ve altın ile döviz kambiyo işlemlerinde Banka Sigorta ve Muamele Vergisi’nin artırılması, yatırım trendinde borsa ve gayrimenkule olan ilginin artmasına sebep oldu. Artık, gayrimenkulün zamanı geldi...

Marc Faber gayrimenkule yatırım yapıyor!

Yatırımı Marc Faber, gayrimenkule yatırım yaptığını ifade etti. Faber, gayrimenkul, hisse senedi, tahvil ve kıymetli metaller alanlarında yatırım yaptığını belirtti...

Rönesans Holding: Yatırım devi!

Rönesans Holding’i artık sadece inşaat üzerinden tanımlamak doğru değil. En doğru ifadeyle faaliyet alanı şehir hastanelerinden enerjiye ve gayrimenkule uzanan dev bir yatırım holdingi...

Gayrimenkule en çok ABD’liler ve Almanlar yatırım yaptı!

RE360 Gayrimenkul Buluşması'na katılan Jll Uluslararası Sermaye Grubu yöneticisi Fadi Moussalli, gayrimenkul sektörlerine en fazla yatırım yapan ülkelerin Almanlar ve ABD'liler olduğunu söyledi.

gayrimenkule yatırım Haberi

gayrimenkule yatırım

Yatırım yapılacak gayrimenkulün kazancı uzun vadede alınan risklerden az ise, o gayrimenkule yatırım yapılmaması gerekir çünkü kazanç sağlamak oldukça risklidir.


Daire fiyatını etkileyen koşullar.


- Deprem yönetmeliğine uygunluk

- Kat mülkiyetli tapu

- Bitmiş projeler veya Banka garantili projeler 

- Lokasyon ve ulaşım alanlarına olan uzaklığı

- Sosyal alanlar ve bunların kullanım şartları 

- Satın alanların yaşamak için mi yoksa yatırım amaçlı mı konut aldığı 

- Kentlerdeki ve bloklardaki konut sayısı 

- Otopark sayısı

- Kira getirisi


Kira getirisi 20-25 yıl arasında olan konutlar karlılığını korumaktadır. Konutların yaşamak için mi yoksa yatırım amaçlı mı olarak alındığı bilgisi konutun fiyat artışını doğrudan etkilemektedir.


Yatırım amaçlı konutların çok olduğu sitelerde oluşacak kiralama sirkülasyonu ve kiracı kalitesindeki olası düşüş konut fiyatlarına negatif etki ederken, otopark sayısı ve kullanım koşulları konutların fiyatına pozitif yansımaktadır. Çok...