24 / 04 / 2024

gayrimenkulün icra yoluyla satışı

gayrimenkulün icra yoluyla satışı

Gayrimenkulün icra yoluyla satışı için icra müdür yada müdür yardımcısı tarafından yazılan açık artırma ilanı yazısı ile birlikte gayrimenkulün satış günü duyurulur. Satış gününden önce ilanın gazetede yayınlanması gerekir....

4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi konusunu kaleme aldı...

Küba Kültür Merkezi gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde!

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine ait Küba Kültür Merkezi'nin gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu söyledi. Cruz, Taksim'deki binanın icra yoluyla satışa çıkarıldığını iddia etti.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Atakule GYO Çankaya'daki gayrimenkulünün değerlemesini yayınladı!

Atakule GYO, Ankara Çankaya Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulünün değerleme raporunu yayınladı.

TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki 3 taşınmazı satıldı!

Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki taşınmazları satıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

ADÜAŞ 5 ildeki 9 gayrimenkulünü satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul, Konya, Eskişehir, Samsun ve Zonguldak'taki 9 gayrimenkulünü satıyor..

Reysaş GYO 6 ildeki 9 gayrimenkulünü kiraya verdi!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 6 ildeki 9 gayrimenkulünü kiraya verdi. Kiraya verilen gayrimenkuller Düzce, Giresun, Ordu, İzmir, Samsun ve Kocaeli'de yer alıyor.

Rönesans Gayrimenkul'ün 100 milyonluk tahvilinin kupon faizi yüzde 3,54!

Rönesans Gayrimenkul 'ün ihraç ettiği TRSRSGY21818 ISIN kodlu 100 milyon TL nominal değerli tahvilin kupon ödemesine ilişkin faiz oranı yüzde 3,54 olarak belirlendi.

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

Ankara'daki 24 gayrimenkulün son teklif verme tarihleri uzatıldı!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca satışa sunulan 24 gayrimenkulün son teklif verme tarihleri uzatıldı..

Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün son teklif verme günü değişti. Yeni tarih 22 Eylül 2017 oldu..

Türker Proje Gayrimenkul'ün şirket bilgilendirme politikası revize edildi!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde hazırlanan Şirket Bilgilendirme Politikası,Ek'teki şekliyle revize edildi.

İzmit Belediyesi 10 gayrimenkulünü ihaleye çıkarıyor!

İzmit Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 10 gayrimenkulünü kiralamak için ihaleye çıkarıyor.

gayrimenkulün icra yoluyla satışı Haberi

gayrimenkulün icra yoluyla satışı


Gayrimenkulün icra yoluyla satışı!


Gayrimenkulün icra yoluyla satışı yönteminde izlenmesi gereken bazı yollar vardır. Bu yollar;


1- Öncelikle taşınmaz satışının yapılması için en önemli husus borçlunun bulunduğu yerdeki tapu sicil müdürlüğü yada müdürlüklerine müzekkere yazılarak taşınmazın var olup-olmadığını, eğer var ise üzerine borç miktarı kadar haciz şerhi işlenmesini talep eden bir haciz müzekkeresi yazılması gerekiyor.


2- Müzekkereden gelen cevap olumlu ise yani taşınmaz üzerine haciz şerhi işlenmiş ise, o halde taşınmazın üzerine satışa arz şerhi koydurulur. Bunun için icra müdürlüğü vasıtasıyla müzekkere ilgili tapu sicil müdürlüğüne gönderilir. Satışa arz şerhinin konulması borçlunun o taşınmaz üzerinde satış gibi tasarruf işlemlerinin yapılmasının önlenmesidir.


Gayrimenkulün icra yoluyla satışı!


3- Yapılan satışa arz şerhi bildiriminden sonra taşınmazın satışa yarar bilgilerinin istenmesi gerekiyor. Bunun için tapu sicil müdürlüğünden çap...