25 / 04 / 2024

gayrimenkulün rehni nedir

gayrimenkulün rehni nedir

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak gayrimenkul rehni nedir? sorusunu cevaplayabiliriz...

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, kira çarpanını anlattı. Peki gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Workshop, gayrimenkulünüz için check-up raporu hazırlıyor!

Düşündüğünüz gayrimenkulün sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre, restorasyon ve dekorasyon anlamında nasıl pozitif değişimler geçirebileceği, tüm bunların teknik ve estetik alt yapısı hakkında size ücretsiz bir check-up raporu sunuluyor.

İş GYO Tuzla'daki gayrimenkulün tapusunu aldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Kanlımandıra Mevkii, tapunun 17 pafta, 6408 parselde kayıtlı 62.655 m2 yüz ölçümlü parsel ve üzerinde yer alan gayrimenkulün tapusu alındı.

Dünyadaki gayrimenkulün sadece yüzde 1'i kadınların!

Oktar, "Dünyada sadece üç tane kadın devlet başkanı var. Dünyadaki gayrimenkulün sadece yüzde 1'i kadınların. Oysa dünya nüfusunun yüzde 50'sini oluşturuyoruz. Yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

GYODER Gayrimenkulün Vergisel Boyutu semineri 24 Aralık'ta!

GYODER Gayrimenkulün Vergisel Boyutu eğitim seminerini 24 Aralık'ta verecek. Bu eğitimde gayrimenkul yatırımı aşama aşama ele alınarak her bir aşamadaki vergisel yükler/fırsatlar değerlendirilmeye çalışılacak.

Ata GYO Ordu'daki gayrimenkulünün tapu cins tashihini yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ordu İli, Altınordu İlçesinde yer alan gayrimenkulün "Beş Katlı Betonarme İşyeri ve Arsası" olarak tapu cins tashihi işlemini yaptı.

Mirasbırakanın tasarrufu nedir?

Kendisine miras kalan yasal mirasçılar, gerek kendi aralarında, gerek atanmış mirasçılarla birlikte mirası aynı kurallara göre paylaşırlar. Peki, mirasbırakanın tasarrufu nedir? Paylaşmadaki etkisi nedir?

Okan Süha Yıldırım, 24 Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Okan Süha Yıldırım, 24 Gayrimenkul’ün İş Geliştirme’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Yıldırım, Hollanda merkezli Liftinstuut Solutions B.V. şirketinde Yönetim Kurulu üyeliği görevine devam ediyor.

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

Reysaş, Üsküdar'daki gayrimenkulünü 9 milyon TL'ye sattı!

Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'ndeki 687 metrekarelik gayrimenkulün 9 milyon TL bedelle Sell and Leaseback yöntemiyle satılması ve sözleşme sonunda geri alınması için Reysaş GYO ile Ak Finansal Kiralama arasında sözleşme imzalandı

Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı binada sobanın kullanılmayacağı kararına rağmen kimi malikler doğalgazlı binada soba yakmaya devam edebiliyor. Peki, doğalgazlı binada soba yakmak yasak mı? Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

gayrimenkulün rehni nedir Haberi

gayrimenkulün rehni nedir


Gayrimenkul rehni nedir?


Gayrimenkul rehni nedir? sorusuna, teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli 

bir gayrimenkulun bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olduğu cevabını verebiliriz.


Gayrimenkul rehni ya bir sözleşme ile yapılabiliyor ya da kanundan doğan bir hak şeklinde yapılabiliyor. İpotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde tesis olunabiliyor. Ancak bazı istisnalar dışında sözleşmeler, kural olarak tapu sicil müdürlüğünde düzenleniyor. 


Kanundan doğan gayrimenkul rehni olarak, işçi ve müteahhitlerin; satıştan arta kalan alacak için satıcının; ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım alacaklısının; taksimden doğan alacaklarda hissedarların; toprağın ıslahında (bataklık bir arazinin kurutularak tarım arazisine dönüştürülmesi gibi) alacaklı duruma geçenin ve kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde arsa verenin kanuni ipotek hakkı bulunuyor.



Merhun ne demektir?
Rehin derecesi!
Arazinin iyileştirilmesi hâlinde rehin...