26 / 04 / 2024

Gaziantep esnafa kira yardımı  

Gaziantep esnafa kira yardımı  

Gaziantep Nizip Belediyesi, pandemi ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan iş yerlerindeki kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapacak.

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep'te 9 adet iş yeri satılıyor, 2 iş yeri de kiraya veriliyor! 

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep illerinde yer alan toplam 11 adet iş yeri için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte iş yerlerinin kira ve satış bedelleri...

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Fahiş oranlarda artan kiralık ev fiyatları gündemden düşmüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kira fiyatlarını Meclis gündeminde konuştu. İşte o açıklamalar...

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti. 

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Depremden sonra o ilde kira fiyatları tavan yaptı! Kiralık konut bulmak artık mucize! 

6 Şubat depremlerinin yaşandığı illerden Gaziantep'e göç arttı. İlde kira bedelleri 2-3 katına çıkarken, konut bulmak resmen imkansız hale geldi.  

Gaziantep'te kira fiyatları yüzde 50 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında artış tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kira fiyatları karşısında çözüm bekliyor.

Sakarya Erenler Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Sakarya Erenler Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmamasına karar verdi. 

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

Kira yardımı başvuruları için son 5 gün!

Koronavirüs salgını döneminde faaliyetleri duran esnafa verilen kira yardımları için başvurular devam ediyor. Başvuru süreci 31 Mayıs'ta devam ediyor.

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

Gaziantep esnafa kira yardımı   Haberi

Gaziantep esnafa kira yardımı  

Gaziantep Nizip Belediyesi'nden kiracılarını sevindiren haber geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nizip Belediyesi, pandemi ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan iş yerlerindeki kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapılması yönünde karar aldı. 

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuyla ilgili açıklamasında, kararın esnafın yükünü hafifleteceğini belirtti. Esnafın da karardan memnun olduğunu dile getiren Sarı, "Pandemi nedeniyle faaliyetleri durdurulmuş, kısıtlanmış işletmeler ile olumsuz şartlardan etkilenerek ekonomik kayıplara uğramış olan bütün işletmelerin, şubat 2021 tarihinden, haziran 2021 ayı dahil 5 ay uygulanmak üzere kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verildi. Belediye olarak salgın nedeniyle işleri bozulan ya da iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımızın yanındayız." dedi.

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira...