18 / 04 / 2024

gaziantep solar park nerede

gaziantep solar park nerede

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Kurt İnşaat Mira Park'ta her katta tek daire avantajı!

Kurt İnşaat imzasıyla Gaziantep'te hayata geçirilen Mira Park projesinde her katta tek daire avantajı sunuluyor.

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Gaziantep'te imar değişikliğine yürütmeyi durdurma kararı!

Gaziantep 100'üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve imar planı değiştirilerek inşaata başlanılan 200 bin metrekarelik alanda mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Gaziantep'e 150 bin metrekarelik park müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kamulaştırılan 150 bin metrekarelik alana yeşil alan ve park yapacak.

Gaziantep Düztepe Karakolu'nun inşaatı tamamlandı!

Gaziantep Düztepe Çamlık Parkı'nın yanındaki Düztepe Karakolu yeni yerine taşınıyor. Yeni hizmet binası Çamlık Parkı'nın içinde yükseliyor.

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Gaziantep Göllüce Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini Göllüce bölgesinde gerçekleştirdi.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş parkı!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'da yapacağı 100 megavatlık solar park yatırımı için Lahor kentinde imza töreni düzenlendi.

Gaziantep İstasyon Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Gaziantep Şahinbey'e 7.5 yılda 536 park!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 7.5 yılda 536 park yaparak Şahinbey’i yaşanılabilir bir ilçe haline getirdi.

Gaziantep Tüfekçi Yusuf Parkı açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği, yeşil alanların sayısını çoğaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile Maaşkuyu Caddesi arasına park yapıldı.

Gaziantep Nizip'e ikinci park!

İlçelerdeki sosyal yapılaşmayı sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip’e ikinci parkı yapıyor. Daha önce Karpuzatan Mesire Alanı ve Parkı’nı yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çamlık Parkı’nı Nizip’e kazandırıyor.

Gaziantep İslahiye'ye atıksu arıtma tesisi yapılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İslâhiye'de Kent Meydan'ı, itfaiye binası, GASKİ binası, park çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise yol ve asfalt çalışmaları kapsamında İslâhiye ve köylerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

gaziantep solar park nerede Haberi

gaziantep solar park nerede

Gaziantep’te boş duran otopark çatılarının, güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik proje kapsamında Türkiye’nin en büyük solar otoparkı, GASKİ’nin 25 Aralık İşletmeler Tesisinde kuruldu.


“Üretilen elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabilecek”


GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, solar otoparkta üretilen elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceğini, Güneş Enerjisi Santrallerinin yapımına devam edileceğini ve şu aşamada İncesu mevkiinde bulunan 100 bin tonluk su deposu alanında mevcut solar otoparkın yaklaşık sekiz katı büyüklüğünde 1000 kw kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santrali için gerekli izinlerin alındığını ve projesinin yaptırıldığını belirtti.


Sönmezler, bu projenin yanı sıra Gaziantep Ekolojik Binası’nda geliştirilen detay çözümleri ve kullanılan sistemlerle yüzde 90 enerji tasarrufu sağlandığını, çöplerin işlemden geçirilerek enerjiye dönüştürüldüğünü söyledi.


Bu kapsamda, GASKİ’nin Karaca Ahmet Mahallesi’ndeki...