20 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa-Eyüp hattı kentsel dönüşüm

Gaziosmanpaşa-Eyüp hattı kentsel dönüşüm

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçeleri kentsel dönüşümün etkisiyle yeniden canlanacak. Çarpık kentleşmenin görüldüğü ilçelerde dönüşüm kapsamında 19 proje yer alıyor. 

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya kentsel dönüşümde anahtar teslimi yapıldı!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen Yıldıztabya kentsel dönüşüm projesi dahilinde hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Eyüp Yeşilpınar kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB şirketi Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Eyüp Yeşilpınar’daki riskli alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları 2021!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları haberimizde yer alıyor. İşte Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları ve proje detayları...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekilişi yarın!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyacanı başladı. Proje dahilinde hak sahipleri yarın belirlenecek.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi 12 Şubat'ta!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura heyacanı başladı. Proje dahilinde hak sahipleri 12 Şubat tarihinde belirlenecek.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

İstanbul Eyüp'teki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Eyüp'te Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi 6 bin 500 konut içerirken 30 bin kişiyi etkileyecek.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, kura çekiminden sonra kısa sürede hak sahiplerine teslim edilecek.

Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla!

Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı nereden geçecek? Bayrampaşa-Eyüp Tramvay hattının uzunluğu kaç kilometre? İşte Bayrampaşa-Eyüp Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla...

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla!

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı nereden geçecek? Eyüp-Bayrampaşa Tramvay hattının uzunluğu kaç kilometre? İşte Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı 8 soruda tüm detaylarıyla...

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için çalışmalar başlatıldı. Hattın 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor...

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Gaziosmanpaşa-Eyüp hattı kentsel dönüşüm Haberi

Gaziosmanpaşa-Eyüp hattı kentsel dönüşüm

Ekonomist Dergisi'nden LEVENT GÖKMEN DEMİRCİLER'in haberine göre çarpık yapılaşmasıyla dikkat çeken Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde, Torunlar İnşaat’tan Ilgın İnşaat’a, Ortadoğu Grup’tan Kuyaş Gayrimenkul’e kadar markalı konut üreticilerinin 19 dönüşüm projesi yükseliyor.


Halihazırda yürütülen çalışmaların yanında önümüzdeki dönemde yeni dönüşüm projelerinin de yapılması bekleniyor. Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan kentsel dönüşümle ülke genelindeki çürük yapıların yenilenmesi hedefleniyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da (GOP) Sarıgöl, Mevlana, Pazariçi, Karayolları ve Fevzi Çakmak mahallelerini içeren 3,9 milyon m2’lik bir alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilmişti.

İstanbul’un en büyük riskli alanına sahip olan Gaziosmanpaşa Belediyesi de geçtiğimiz yıllarda GOPAŞ’ı kurarak maliklerle anlaşmalar yapıp inşaat şirketleriyle dönüşüm yapılması konusunda çalışmalara başlamıştı.

İlan edilmiş riskli alanı Karadolap, İslambey ve Yeşilpınar olmak üzere üç mahalleyi kapsayan Eyüp’te...